Dubaj következő nagy hoteljében őserdő lesz

  Dubaj építészei egy olyan szállodán dolgoznak, melynek saját esőerdeje van. A várhatóan még az idén megnyíló Rosemont Hotel and Residences bő száznyolcvanezer négyzetméteres hasznos területén az esőerdőn kívül szállodai szobák, lakások, szabadidős szolgáltatók, egy mesterséges strand és egy, a Dubaj utcái felett lebegő, üvegfenekű medence is helyet kap.

  A ZAS Architects építésziroda által tervezett épület egy, már meglévő, 47 emeletes épület ikertestvére és szomszédja lesz. Az esőerdő a két épület egybefüggő alsó öt szintjén, közel hétezer négyzetméteren terül majd el – írja a Business Insider.

  A két torony közös talapzatában kap helyet az esőerdőForrás: Facebook / ZAS Architects

  A legek városaként is ismert Dubaj, ahol nemrégiben nyitották meg a legújabb látványosságot, az Arany Keretet, tárt karokkal öleli keblére ezt az 550 millió dolláros befektetést, mely a luxus fogalmát még tovább árnyalja.

  A mennyezeten 3D fényvetítés várja a szállodához érkezőketForrás: Facebook / ZAS Architects

  Az érkező vendégeket már az épület előtt 3D vetítések fogadják majd – őserdő vagy tengeri akvárium jelenik majd meg a mennyezeten, a hallba lépve pedig robotportások veszik el tőlük a bőröndöket. Az épületben bowlingpályák, lézerharc-pálya és trambulinpark is helyet kap. Üzemeltetője a Hilton csoporthoz tartozó Curio szállodalánc lesz.

  Sárgás megvilágítást kapnak a tornyok éjszakánkéntForrás: Facebook / ZAS Architects

  A mesterséges dzsungelben egy Jurassic-típusú mocsár, egy csobbanómedence, egy homok nélküli strand és egy tematikus kávézó is helyet kap.

  Az üvegfenekű medenceForrás: Facebook / ZAS Architects


  Aki pedig belefáradt az esőerdős élményekbe, a 25. emeleten a dubaji panorámában gyönyörködhet az utcák fölé lógó, üvegfenekű medencében, mely alulról csillagos égboltnak látszik majd. Természetesen magas színvonalú spa és fitneszközpont is kapcsolódik hozzá.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!