Dubaj következő nagy hoteljében őserdő lesz

Dubaj építészei egy olyan szállodán dolgoznak, melynek saját esőerdeje van. A várhatóan még az idén megnyíló Rosemont Hotel and Residences bő száznyolcvanezer négyzetméteres hasznos területén az esőerdőn kívül szállodai szobák, lakások, szabadidős szolgáltatók, egy mesterséges strand és egy, a Dubaj utcái felett lebegő, üvegfenekű medence is helyet kap.

A ZAS Architects építésziroda által tervezett épület egy, már meglévő, 47 emeletes épület ikertestvére és szomszédja lesz. Az esőerdő a két épület egybefüggő alsó öt szintjén, közel hétezer négyzetméteren terül majd el – írja a Business Insider.

A két torony közös talapzatában kap helyet az esőerdőForrás: Facebook / ZAS Architects

A legek városaként is ismert Dubaj, ahol nemrégiben nyitották meg a legújabb látványosságot, az Arany Keretet, tárt karokkal öleli keblére ezt az 550 millió dolláros befektetést, mely a luxus fogalmát még tovább árnyalja.

A mennyezeten 3D fényvetítés várja a szállodához érkezőketForrás: Facebook / ZAS Architects

Az érkező vendégeket már az épület előtt 3D vetítések fogadják majd – őserdő vagy tengeri akvárium jelenik majd meg a mennyezeten, a hallba lépve pedig robotportások veszik el tőlük a bőröndöket. Az épületben bowlingpályák, lézerharc-pálya és trambulinpark is helyet kap. Üzemeltetője a Hilton csoporthoz tartozó Curio szállodalánc lesz.

Sárgás megvilágítást kapnak a tornyok éjszakánkéntForrás: Facebook / ZAS Architects

A mesterséges dzsungelben egy Jurassic-típusú mocsár, egy csobbanómedence, egy homok nélküli strand és egy tematikus kávézó is helyet kap.

Az üvegfenekű medenceForrás: Facebook / ZAS Architects


Aki pedig belefáradt az esőerdős élményekbe, a 25. emeleten a dubaji panorámában gyönyörködhet az utcák fölé lógó, üvegfenekű medencében, mely alulról csillagos égboltnak látszik majd. Természetesen magas színvonalú spa és fitneszközpont is kapcsolódik hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek