Dubajban hotel lesz a legendás Queen Elizabeth II hajóból

Egy évtizedbe is beletelt, míg végre kialakult a mesterterv, de úgy tűnik, végre révbe ér a Queen Elizabeth II hajó: múzeum és állószálloda lesz belőle Dubaj partjainál.

Valószínűleg tényleg sokat kellett törni a fejüket a tulajdonosoknak, hiszen Dubajban már így is izgalmasabbnál izgalmasabb szálláslehetőségek vannak, vagy legalábbis készülnek. A hatalmas hajón éppen zajlik az átalakítás – írja a Lonely Planet News.

A Queen Elizabeth II Southamptonban, utolsó útja előttForrás: Flickr.com

A legendás óceánjáró 1969-ben kezdte szelni a habokat, és élete során két és fél millió vendéget fogadott fedélzetén, miközben összesen hatmillió tengeri mérföldet teljesített. Southamptoni kikötőjéből utolsó útja Dubajba vitte 2008 novemberében. Már akkor felröppentek a hírek, hogy szállodává alakul, ebből azonban akkortájt nem lett semmi.

Most azonban úgy tűnik, kezdenek az átalakítások végére érni, és a hajó környékére olyan feliratokat szereltek fel, mint "Queen Elizabeth II szálloda: főbejárat", illetve "Látogatói parkoló". Többek között ezek a jelek utalnak arra, hogy nemsokára újabb szállodával gazdagodik a legek városa.

Aki figyel, ott láthatja a kép közepén a hajót, immár Dubaj kikötőjébenForrás: Flickr.com

Az állítólagos tervek szerint múzeum is lesz a hajón, mely a világ legendás óceánjáróit mutatja be képeken és tárgyakon keresztül. A hírek szerint még az idén, valószínűleg az év első felében megnyitják; a honlapról talán idővel kiderül a pontos dátum, most egyelőre egy "Coming soon" - Hamarosan feliratot láthatnak az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek