Pazar budapesti villában csodálhatjuk meg a legszebb Zsolnay porcelánokat

Hat hónapja nyitott meg Budapest legújabb magánmúzeuma, A Gyűjtő Háza, amely a Városligeti fasorban található impozáns Kőrössy-villába költözött be. Az exkluzív tárlatvezetések hónapok óta teltházzal zajlanak – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

Páratlan Zsolnay-gyűjteményben gyönyörködhetnek a látogatókForrás: ResoArt/Mohai Balázs/A Gyűjtő Háza

A látogatók megtekinthetik az egykori dúsgazdag építész, Kőrössy Albert csodálatos szecessziós otthonának belső tereit, valamint a benne elhelyezett páratlan Zsolnay gyűjteményt is.
A villában található a világ egyik legjelentősebb Zsolnay porcelán gyűjteménye: az 1000 darabos kollekcióból 570 darab megtekinthető.

A látogatók betekintést kapnak Szabó András műgyűjtő világába és a kollekció kialakításának műhelytitkaiba.

„A vendégeknek komplex élményt nyújtunk: az építészet, iparművészet és a képzőművészet remekművein keresztül elkalauzoljuk őket a 19. század végére. Bemutatjuk Kőrössy Albert Kálmán élettörténetét, a szecessziós villa sorsát, de A Gyűjtő Háza egyben tisztelgés a Zsolnay örökség előtt is. Elmeséljük a Zsolnay család és gyár páratlan sikertörténetét az 1870-es évek második felétől az 1920-as évek végéig" – mondta el Költő Magdolna, a ResoArt Alapítvány elnöke.

A Kőrössy-villa minden zuga magán viseli a szecessziós stílustForrás: ResoArt/Mohai Balázs/A Gyűjtő Háza

Májusig a tárlatvezetésekre minden hely betelt, azonban már foglalhatók a nyári időpontok, amelyekre egyszerre 15 látogató érkezhet.

A villa előreláthatólag július közepéig fogadja a látogatókat, majd a nyári szünet után, szeptembertől folytatják a tárlatvezetéseket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek