Ilyen lenne Budapest, ha Zsolnay porcelán borítaná

Hogy nézne ki Budapest, ha a megszokott szürkés burkolat helyett, gyönyörű Zsolnay porcelán fedné az épületeket, és a növények kecses kaspókból hajtanának ki? Mennyivel jobb hangulatban sétálnánk az ikonikusnak számító pécsi Zsolnay porcelánok között! 

Nem először írunk az Animatiqua kreatív stúdió mesterséges intelligencia segítségével életre hívott látványtervéről. Legutóbb egy zöld forradalmat képzeltek el, egy autómentes, zöld Budapestet. A következő kapcsolódó projektjükben a régi fővárost varázsolták elénk. A nosztalgikus hangulatot árasztó képeken az ikonikus épületeket körbe ölelik a naplemente színpompás sugarai.

Mint korábban írtuk, a Kovács András vezette Animatiqua stúdió fekete-fehér animációs sorozataival robbant be a köztudatba, amelyekben Budapest II. világháborúban lerombolt épületeit keltette életre archív fotók segítségével.

A videók érdekessége, hogy egy digitális technikának köszönhetően a fényképek mozgóképként jelennek meg a filmen. Most viszont a magyar főváros legújabb turisztikai látványosságát álmodták meg: egy Zsolnay porcelánnal borított csodálatos metropoliszt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek