A Szegedi Csillagvizsgáló izgalmas programmal indítja a tavaszt

Mától hivatalosan is elkezdődött a tavasz, így újra izgalmas programokkal várja a csillagászat szerelmeseit a Szegedi Csillagvizsgáló. Visszatér a Péntek Esti Csillagászatok programsorozat, melynek első előadása március 1-én, 19 órától kezdődik – írja a delmagyar.hu.

Tiszta idő esetén a téli égbolt legizgalmasabb mélység-objektumait is megnézhetjük. A fotó illusztrációForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Artsiom P/Shutterstock. No use without permission./Artsiom P

Az előadáson Ordasi András csillagász vezetésével a csillagászat hétköznapi életre gyakorolt hatását ismerhetik meg az érdeklődők. Olyan kérdésekre keresik a választ, mint például: Milyen űrjelenségek vannak hatással a földfelszíni életre? Mivel gyarapodott az emberiség eszköztára az égi tudományoknak hála? Hogyan formálja társadalmunkat a világűrrel való kapcsolatunk?

A naprendszerünk 4 gázóriása közül a Jupitert veszi célba a Szegedi Csillagvizsgáló távcső flottája.Forrás:  AFP/Universal Images Group

Az interaktív előadást követően az elmúlt év legjelentősebb csillagászati és űrkutatási történéseire tekintenek vissza egy top10-es listával. Ezt követően derült időben távcsöves bemutató lesz, a csillagvizsgáló távcső flottájával hozzák közelebb a Jupitert, és a téli égbolt legizgalmasabb mélység-objektumait. Borult vagy esős időben viszont virtuális csillagképtúra és távcsőmustra egészíti ki a programot.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek