Robotika és csillagászat témájú táborokat indít az Agóra

Elindult a jelentkezés az Agóra Tudományos Élményközpont táboraiba. Idén nyáron hat héten át várják a természettudományok és a robotika iránt érdeklődő alsó tagozatos gyerekeket, emellett augusztusban felső tagozatos diákok számára is indítanak egy csillagászati tábort.

Játékos tudomány - napközis táborForrás: Agóra Tudományos Élményközpont

Aki a Játékos tudományra jelentkezik, izgalmas foglalkozásokon pillanthat be a fizika, kémia, biológia, környezettudomány, csillagászat rejtelmeibe, és megismerheti a Botanikus Kert növényeit és állatait. A táborba olyan tanulókat fogadnak, akik alsó tagozatos diákok voltak az idén. Az első turnus július 4-én, az utolsó augusztus 8-án indul.

Az, aki a Mozgó robotok turnusait választja, LEGO Education WeDo 2.0 készletek segítségével építhet programozható, mozgó járműveket, állatokat, miközben a robotprogramozás alapjaival is megismerkedhet. Az első turnus július 4-én, az utolsó augusztus 1-én indul.

Lehozzuk a csillagokat!Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

Lehozzák a csillagokat azoknak a felső tagozatos diákoknak, akik az Agóra, augusztusi csillagászati táborába jelentkeznek. Lehetőségük lesz speciális távcsöveket kipróbálni, megismerkedhetnek a tudományterület alapjaival, és felfedezhetik az égbolt csillagképeit. A tábor időpontja augusztus 8-12. - olvasható az Élményközpont oldalán, ahol minden jelentkezési feltétle megtalálható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek