Videó: Egy adrenalinfüggő látványos rekordja a dubaji felhőkarcoló tetején

Az amerikai Wakeskating úttörője és kétszeres világbajnoka, Brian Grubb rendkívüli világelsőséget ért el egy valóban egyedülálló produkcióban, amely a Wakeskating és BASE jumping keresztezése. A két sport kombinációját eddig még soha nem próbálták ki, és Grubb elhatározta, hogy elsőként mutatja be a világnak. Ez a a figyelemre méltó teljesítmény megvalósította Grubb hét éve dédelgetett álmát. 

Az amerikai Wakeskating úttörője és háromszoros világbajnok Brian Grubb rendkívüli világelsőséget ért el egy olyan innovatív projektben, amely a drónos Wakeskatinget és a BASE jumpingot egyesítetteForrás: Red Bull Content Pool via AFP/Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool/Predrag Vuckovic

A dubaji Address Beach Resort tetején lévő, egyébként is Guinness-rekordot tartó, feszített víztükrű medence 294 méteres magasságban található. Grubb merész produkciója itt kezdődött. Egy drón követte végig, ahogy 94 métert tett meg a tetőtéri medencén, majd a medence szélén átugorva átváltott egy izgalmas, 77 emeletnyi magas BASE ugrásba, amelyből sikeresen landolt az alatta lévő tengerparton. Nézzétek!

Az egyedülálló helyszínről Grubb így foglalta össze: „Amikor a helyszínen ötleteltünk felmerült az Address Beach Resort Dubajban, a világ legmagasabb, végtelenített medencéjével, rájöttünk, hogy ez az épület nekünk van kitalálva. Tudtuk, hogy csak ez lehet a megfelelő helyszín."

Grubb vakmerő bravúrja során 94 méter tett meg a Dubai Address Beach Resort tetőtéri, végtelenített medencéjében, majd átugrott a medence szélén, és egy izgalmas, 77 emeletes ugrás után az alatta lévő tengerparton landoltForrás: Red Bull Content Pool via AFP/Joerg Mitter / Red Bull Content Pool/Joerg Mitter

Ahhoz, hogy felkészüljön erre a merész kalandra, Miles Daisher, a neves BASE ugrás legenda szakértelme segítette. Daisher szigorú edzésprogramot tervezett Grubb képességeinek fejlesztésére. Sebastian Stare drónfejlesztő és elkötelezett csapata pedig vállalta, hogy kifejezetten ehhez az egyedülálló projekthez szabott drónt tervezzen – tudtuk meg a DET Central Europe Office sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek