Magyar fotóművész nyert világdíjat Dubajban, ő maga is meglepődött

Óriási magyar siker: Potyó Imre első díjat nyert kérészekről készült képével a világ legnagyobb összdíjazású nemzetközi fotópályázatán. A trófeát a Dubaji Operaházban szervezett ceremónián vehette át a 20 ezer dolláros, azaz közel 70 millió forintos fődíjjal együtt Őfelsége Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum Sejktől – írja a ripost.hu.

Potyó Imre Dubajban első díjat nyert kérészekről készült képévelForrás: Dr. Farkas Alexandra/ripost.hu

A Pest vármegyei Gödön élő férfi a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban dolgozik környezeti nevelőként, számára a fotózás egyfajta életforma; 16 éve foglalkozik komolyabban a fotózással. Tizenegy éve minden nyáron készít fotókat a kérészek rajzásáról.

Dunavirág aréna című művészi természetfotóján azt láthatjuk, hogy hímek és nőstények kergetőznek a víz felszínén – ezzel nyert első díjat nyert az idén 12. alkalommal megrendezett HIPA fotópályázaton.

 A kérészek lárvaként fejlődnek a víz alatt, majd néhány órára kirepülnek a vízből, hogy párosodjanak, utána pedig elpusztulnak. Egy példány csak néhány óráig él. Imrének a kérészek csodálatos és nem mindennapi násztáncát sikerült megörökítenie még 2020 augusztus végén Felsőgödön, a Dunán.

Nem gondoltam volna, hogy első lesz a kép" – vallotta be a fotóművész.

Imre több pályázaton indult már és számtalan díjat tudhat magáénak. Örömmel tölti el, hogy több emberhez is eljuthatnak a megörökített természeti csodák. A világ legnagyobb összdíjazású nemzetközi fotópályázatának számító HIPA fotópályázaton, elért első helyezésére nagyon büszke.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek