Rubik Ernő és híres találmánya Szöul Gang Nam negyedébe is beköltözött

Rubik-kockát ábrázoló falfestmény készült Szöul központjában. A koreai metropoliszban a Neopaint Works festőművészei kaptak egy felkérést, hogy készítsenek egy Rubik-kockát népszerűsítő falfestményt a város kereskedelmi városrészébe, a Gang Nam negyedben.

Forrás: Neopaint Works

A 80 méter hosszú és 10 méter magas fém felületen a kocka és annak elnevezése mellett megjelenítették Rubik Ernőt is, ahogy találmányát a kezében tartja. A teljes kivitelezés 6 napot vett igénybe, amiben 3 koreai festő is segítségükre volt a magyar művészeknek.

Forrás: Neopaint Works

A monumentális utcai festmény a jövőre esedékes Rubik jubileumi évre készült, amikor is Rubik Ernő 80, a kocka pedig 50 évesek lesznek.

Az évforduló mellett fontos apropója még a festmény megszületésnek, hogy idén Szöulban rendezték a Rubik-kocka kirakás világbajnokságát, ahol a győztes 5.31 másodperc alatt teljesítette a feladatot.

Forrás: Neopaint Works

A Neopaint Works nem első alkalommal festett Rubik-kockát: közel tíz éve, az akkori jubileumra készült tűzfalfestmény Budapest belvárosában, a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utcában.
A csoport közel 20 éves fennállása óta több száz kisebb-nagyobb felkérést teljesített, azonban fő tevékenysége a köztéri tűzfalak, városi felületek dekorálása. Budapest mellett más városokban is, mintegy 70 nagyméretű festményüket lehet látni, melyek különböző témakörökben és stílusokban születtek – tudtuk meg a Neopaint Works sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek