Egy hatalmas macska volt a MET Gála leglátványosabb vendége

A MET Gála minden idők egyik legnagyobb adománygyűjtő eseménye, mely a Metropolitan Museum of Art számára gyűjt adományokat a híresektől és gazdagoktól. Olyan akár egy Oscar gála, csak itt a díjakat már a kifutón kiosztják, ugyanis a lélegzetelállító ruhakreációk és kosztümök adják az egész este egyik legfontosabb elemét.

Amerikai rapper Doja Cat és a csillogó cicafülekForrás: AFP/Angela Weiss

A gálának minden alkalommal van egy témája, idén a 4 éve elhunyt, formabontó divattervező és divatikon, Karl Lagerfeld munkássága előtt tisztelgett a prominens esemény, és annak minden meghívott vendége. Így történhetett, hogy a "vörös szőnyeges" bevonuláskor a fotósok lencsevégre kaphattak több olyan meghívottat is, akik nem csak felöltöztek, de át is alakultak Lagerfeld felfogása szerint.

A divattervező egyik alapkoncepciója ugyanis az volt, hogy a kifutó több, mint egy bemutatótér, így a divatbemutatóit színpadias előadássá alakította, a ruhái nem csak ruhák, henm kosztümök voltak. Ehhez az elképzeléshez tartotta magát többek között Doja Cat énekesnő, aki arcprosztetikával jelent meg a MET gálán, vagyis úgy nézett ki, mint egy macska, ami a homlokát, az orrát és a felső ajkát illeti, és még csillogó fülei is voltak a ruhájának. Az átalakítás a divattervező hőn szeretett macskáját, Choupette-et idézte meg, aki bizony több mint 1 millió fontot örökölt volt gazdájától.

Jared Leto pár perccel azután, hogy megérkezett a gálára - még senki sem tudta ki van a kosztümbenForrás: AFP/Angela Weiss

De az est sztárja kétséget kizáróan az a hatalmas, szőrös és rendkívül élethű macska jelmez volt, ami a lábujjától a fülebubjáig nagyjából két méteres volt, és úgy integetett és táncolt a fotósoknak és a vendégeknek, mint egy Disney kabalafigura. Hogy ki volt a nagy plüsskosztümben, senki nem tudta, egészen addig, amíg Jared Leto színész, énekes és zenei producer fel nem fedte magát. 

A színész számára fontos volt, hogy a macska élethű legyen és ne egy paródiaForrás: AFP/Angela Weiss

Choupette hatalmas plüss figuráját teljes titokban rendelte meg a színész, olyannyira, hogy a készítő cég addi a percig nem is tudhatta meg kinek lesz az óriási kosztüm, amíg minden tag alá nem írta a titoktartási szerződést, és el nem jött a méretvétel ideje - írták a Theguardian.com cikkében.

Cardi B, mint egy Lagerfeld Alíz, CsodaországbólForrás: AFP/Angela Weiss

Egyébként több vendég érkezett fehér, vagy hamvas szürke hajkoronával, fekete ujjatlan bőrkesztyűben, különböző elegáns fekete öltönykreációkban, fehér ing és fekete nyakkendő párosítással, ahogy a mester maga is öltözködött. A MET Gálát május 1-jén tartották.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek