Videó: Párizsba reptették II. Ramszesz koporsóját

A francia fővárosban landolt II. Ramszesz koporsója. Április 7-től ugyanis a párizsi La Grande Halle de La Villette-ben tekinthető meg a "Ramses and the gold of the Pharaohs", azaz a „Ramszesz és a fáraók aranya" című kiállítás, amelyet II. Ramszesz koporsója gazdagít. A tárgyak egy része több mint háromezer éves, és először állítják ki Egyiptomon kívül – írja az airlive.net.

A fáraó koporsóját államfőnek kijáró tisztelettel fogadták a párizsi CDG repülőtéren. Az Air France A350 (reg. F-HTYS) március 27-én érkezett meg a kairói repülőtérre, majd másnap felszállt, és 4 órával később, helyi idő szerint 6.50-kor érkezett meg Párizs CDG-be.

A munkások elhelyezik II. Ramszesz király koporsóját a kiálltás megnyitása előttForrás: AFP/Christophe Archambault

Ez az exkluzív kölcsönadás egy barátságos gesztus Egyiptomtól Franciaországnak, köszönetük jeléül. Kairóban ugyanis nem felejtettek el, hogy 1976-ban Párizsban hozták rendbe II. Ramszesz múmiáját, amelyet gombák tettek súlyosan tönkre.

A szeptember 6-ig kiállított tárgyak között 181, Ramszesz fáraó királyságából származó tárgy tekinthető meg, írja az africanews.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek