Nyárig biztosan nyitva marad a Gellért Gyógyfürdő

Már régóta hallani lehet a A Gellért fürdő és a vele egy épületet alkotó Gellért Szálló tervezett felújításáról. A műemléki épületet 2019-ben vette meg az Indotek Group a Danubius Hoteltől, aki nagyszabású fejlesztéseket helyezett kilátásba.

A Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda termálmedencéjeForrás: MTI/Mohai Balázs

2021 decemberében a szállót be is zárták, a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. pedig azt közölte, hogy a szálloda felújítását összekötik a fürdő rekonstrukciójával. A fürdő bezárásának időpontját már többször is beharangozták, először 2022. január, majd 2022. május 31.-e volt a dátum, de akkor kiderült, hogy a szálloda felújítása még mindig nem indult el.  A fürdő azóta is üzemel, a szállodafejlesztés viszont továbbra is halasztódik.

A hotel tavaly év végén ismét új tulajdonoshoz (BDPST Group) került, aki nem állt el a felújítás szándékától, de a rekonstrukció kezdetének dátumát nem tudták közölni. Emiatt pedig azt sem lehet tudni, meddig üzemelhet a fürdő.

Ennek kapcsán a BGYF vezérigazgatója Szűts Ildikó azt mondta, hogy nyárig biztosan nyitva marad a fürdő. Beszélt arról is, hogy az utóbbi időben megoldották, hogy a fürdő áramellátása független legyen a szállodaépülettől, így biztosítható, hogy ameddig csak lehet, nyitva tartsák a fürdőt. Vizsgálják annak lehetőségét is, hogy a felújításokat egyszerre csak egy-egy részlegben végeznék, így a fürdő többi része továbbra is fogadhatná a vendégeket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek