Nem halogatható tovább a Gellért fürdő felújítása, jövőre bezár

Jövőre bezárják a Gellért fürdőt, mert nem halogatható tovább a felújítása, mondta el a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója, Szűts Ildikó a Népszavának.

Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, BudapestForrás: facebook / Budapest Gyógyfürdői

A Gellért fürdő és a vele egy társasházként működő Gellért szálló a közös gépészeti, elektromos és statikai rendszerek miatt csak együtt újítható fel. Ez a felújítás már régóta esedékes lenne, de ezt először a pénzhiány majd a pandémia megakadályozta.

Szűts Ildikó szerint most már nincs idő tovább halogatni, az épület alatti pince statikai állapota annyira leromlott, hogy alá kellett dúcolni, és a hullámmedencét sem tudták idén már üzemeltetni. A szálló tulajdonosa januárra tervezi megkezdeni a felújítást, amit megpróbálnak márciusra kitolni, mondta, hozzátéve, hogy hamarosan kiírják a tendert a tervező kiválasztására.

A BGYH a várható bevételkiesés miatt ódzkodik a Gellért bezárásától. A forgalomcsökkenést a Rác fürdő újranyitásával ellensúlyoznák, ami egy különleges szolgáltatásokat kínáló 5 csillagos fürdő lesz, magasabb jegyárakkal. Éppen ezért a fürdőigazgatóság már 2022 végén megnyitná a Rác fürdőt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek