Továbbra is nyitva: Csúszik a Gellért Fürdő felújítása

Sokan azt hiszik, hogy a fővárosi Gellért Gyógyfürdő már régóta zárva tart, holott a műemlékfürdő továbbra is üzemel, és a hozzá kapcsolódó szálloda felújítása is csúszik – adta hírül a Termál Online.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a műemléki védelem alatt álló hotelt teljeskörűen felújítják és ötcsillagossá fejlesztik, a fürdőüzemeltető társaság pedig majd ezzel párhuzamosan a Gellért Gyógyfürdő rekonstrukcióját végzi el. A Gellért Szállót tavaly decemberben zárták be, a gyógyfürdőt viszont egészen addig üzemeltetik, amíg a szálloda felújítása nem kezdődik el. 

Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, BudapestForrás: facebook / Budapest Gyógyfürdői

A fürdő bezárásának időpontját már többször is beharangozták, először 2022. január, majd 2022. május 31.-e volt a dátum, de akkor kiderült, hogy a szálloda felújítása még mindig nem indult el. A Termál Online kereste ez ügyben az illetékeseket, de nem válaszoltak a megkeresésre. A fürdő Facebook-oldalán megjelent kommentjekből arra lehet következtetni, hogy a létesítmény jövő év március végéig várhatóan nyitva tart, tehát még 2023 elején is üzemelni fog. Ez jó hír a fürdő vendégei számára, a csúszás viszont annyiból kedvezőtlen, hogy folyamatos bizonytalanságot jelent, és az igencsak időszerű felújítás is egyre későbbre tolódik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek