Energiaválság: Termálkút fúrásába kezdett egy budapesti élményfürdő

Aki az elmúlt hetekben az újpesti Aquaworld Resort Budapest közelében járt, az észrevehette, hogy munkagépek, daruk, óriási vasszerkezetek kezdtek tornyosulni az élményfürdő előtt. A fürdő honlapján lévő tájékoztatás szerint új termálkút fúrásába kezdtek, hogy jelentős mértékben csökkentsék a fürdő üzemeltetéséhez szükséges gázfogyasztásukat.  

Aquaworld Resort BudapestForrás:www.aquaworldresort.hu

„A gazdasági változások hatására, valamint a fenntarthatóság, a zöld energia használatára való törekvésünk következő állomásához érkeztünk. Tavaly napkollektorok telepítésével „munkába állítottuk" a Napot, idén pedig még nagyobb fába vágtuk a fejszénket; új termálkút fúrásába kezdtünk" – írják.

Egészen 1700 méter mélységig terveznek lefúrni, ahol reményeik szerint 60-65 C°-os termálvizet találnak.

Az így kinyert meleg vizet a medencék ellátására, a gázfogyasztás jelentős mértékű kiváltására, továbbá a fűtésük korszerűsítésére tervezik használni a jövőben. Ha a feltárt víz minősége lehetővé teszi, egyéb rekreációs célokra is felhasználják majd.

A fúrási munkálatok 2023. március 13-tól május végéig fognak tartani, de ez nem befolyásolja a szálloda, az élményfürdő, a hozzá kapcsolódó wellness központ, az Oriental Spa, és a szálloda működését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek