Klimt és Hundertwasser alkotásai kelnek életre egy dortmundi gyár falán

A Culturespaces hipnotikus, multimediális eszközöket használó kiállításaival, a Lumiéres-sorozattal már találkozhattak a Travelo olvasói. Korábban írtunk a Vincent van Gogh festményeit projektorokkal életre keltő immerzív kiállításról Párizsban, és a bordeaux-i tengeralattjáró bázisban kialakított kiállítótérről is beszámoltunk. A társaság sikerei után most újabb izgalmas kiállításról érkezett hír: Gustav Klimt és Friedensreich Hundertwasser híres alkotásai egy régi német gyár falain elevenednek meg – olvasható a Time Out oldalán.

Elveszve Klimt csókjábanForrás: Facebook/Phoenix des Lumières

A Phoenix des Lumiéres (Fények Főnixe) nevű kiállítótér január végén, a kelet-németországi Dortmund városában nyitotta meg kapuit – és ugyanolyan látványosnak tűnik, mint bármelyik eddigi Lumiéres-élmény. A tárlat a nevét onnan kapta, hogy a régi Phoenix West nevű gyárban található. 

Ezt az életben egyszer mindenkinek látnia kellForrás: Facebook/Phoenix des Lumières

A legmodernebb technológiának köszönhetően a remekművek hatalmas falakra, a padlókra és a mennyezetekre vetítve veszik körbe a látogatókat, akik egy felejthetetlen élménnyel térhetnek haza. A Phoenix des Lumiéres-ben jelenleg három kiállítás látható. Az első Gustav Klimt osztrák festőről szól, és a Gold in Motion - Az arany mozgásban címet kapta. A látványos tárlat a Klimt munkáinak jellemző motívumára, az aranylevélre fókuszál.

A másik kiállítás Friedensreich Hundertwasser osztrák festő, építész és képzőművész alkotásairól szól, és a Bécsi örökösödés nyomán címet viseli. Hundertwasser híres volt ívelt és szabálytalan vonalairól, melyek tökéletesen illeszkednek a páratlan Lumiéres-élményhez.

A látogatók úgy érzik, mintha a festményben lennénekForrás: Facebook/Phoenix des Lumières

A harmadik kiállítást, az Utazást a török Nohlab kollektíva készítette, és olyan eszközöket, terveket és történeteket mutat be, amelyekben az ember és a technológia közötti kapcsolat sokféleképpen tükröződik. Mint minden Lumiéres-projektnél, ezeket a kiállításokat is gondosan összeválogatott zenék, és látványos effektek kísérik. A belépőjegy az interaktív tárlatra 15 euróba kerül. Bővebb információt ide kattintva találsz, és a jegyeket is itt vásárolhatod meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek