Ilyen is lehet a múzeum! A párizsi Van Gogh kiállítás magába szippant, és nem enged

A digitális művészeti múzeum, a L'Atelier des Lumiéres Vincent van Gogh festményeiből rendezett kiállítást. Bár a képeket már számtalan formában láthattuk, ennyire meghitt közelségbe még nem került velük a nagyközönség.

 

Van Gogh alkotásai ezen a tárlaton ugyanis körbeveszik a látogatókat, akik a képeken járnak, azokat nézik a falakon, a plafonon, a térben álló oszlopokon, írja a The Guardian.

Forrás: L’Atelier des Lumières /www.culturespaces.com

A színek vad ragyogása kitölti a kiállítótereket, melyek mintha egy párhuzamos valóságból származnának, ahol a világ sűrű ecsetvonásokból épül fel. A templom három dimenzióssá válik, és szinte életnagyságúra nő, a látogatók alatt csillagok örvénylenek, a virágokat szél fújja el. Egy ingyenes app pedig segít eligazodni, és helyre rakni a dolgokat ebben a roppant intenzív élményben.

Forrás: L’Atelier des Lumières /www.culturespaces.com

Egészen az év végéig, december 31-ig látható lesz a kiállítás, mely valójában egy 35 perces bemutató. Egy komplett előadást kap a belépőjegy áráért a látogató: a vetített képeket hangok is kiegészítik, többek között zene.

Forrás: L'Atelier des Lumières /www.culturespaces.com

Felcsendül Nina Simon Don't Let Me Be Misunderstood című dala, japán dobok hangja dübörög, feltámad a szél, jön az eső, majd az érzékek ellazulnak Debussy A tenger című művének dallamain.

Forrás: L’Atelier des Lumières /www.culturespaces.com

A Párizsban található kiállítótér 2018 áprilisában nyílt meg, azóta 1.2 millió látgató kereste fel a különböző tárlatokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek