Hét ukrajnai graffitit vállalt magára Banksy

Hét új, Ukrajnában felbukkant graffitiről ismerte el az arctalan street-art művész, Banksy, hogy az ő alkotása. A falfestmények többek között Kijevben, Irpin külvárosában és Borodyanka városában, tehát az orosz bombázások által leginkább sújtott helyeken tűntek fel, írja a The Art Newspaper.

Ukrajna, IrpinForrás: NurPhoto via AFP/Maxym Marusenko/NurPhoto/Maxym Marusenko

A múlt héten három új falfestmény jelent meg a háború sújtotta országban, és ahogy az lenni szokott, megindultak a találgatások, hogy vajon a brit művész keze művei-e vagy sem.

Ukrajna, BorodiankaForrás: NurPhoto via AFP/Oleg Pereverzev/NurPhoto/Oleg Pereverzev

Az egyik egy Putyinra emlékeztető férfit ábrázol, akit egy fiatal fiú a padlóra küld dzsúdózás közben – az orosz elnök egyébként fekete öves a sportágban. Egy másik alkotáson két gyermek látható, amint egy fém tankcsapdát használ libikókaként, a harmadikon pedig egy lebombázott épület romjain kézen álló tornász.

Ukrajna, BorodiankaForrás: NurPhoto via AFP/Maxym Marusenko/NurPhoto/Maxym Marusenko

Miután a kézen álló nő graffitije a hivatalos Instagram-oldalán is megjelent, Banksy a The Art Newspapernek megerősítette, hogy ezek valóban az ő alkotásai, valamint további négy munkát is a magára vállat.

Ukrajna, HostomelForrás: NurPhoto via AFP/Maxym Marusenko/NurPhoto/Maxym Marusenko

Van köztük egy pongyolában, hajcsavarókkal ábrázolt gázmaszkot viselő nő, tűzoltó készülékkel a kezében; egy szakállas férfi, amint fürdik; és egy, amelyben egy pénisz már meglévő rajza egy páncélozott teherautón szállított nukleáris robbanófejjé alakul.

Ukrajna, GorenkaForrás: NurPhoto via AFP/Maxym Marusenko/NurPhoto/Maxym Marusenko
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek