Már dobozban van a Dűne 2. című film, amiért még magyar Oscar is járt

Az idén márciusában megrendezett 94. Oscar-díjátadón a Dűne című film első része hat kategóriában lett díjazott, köztük díszletberendezője, Sipos Zsuzsanna, Patrice Vermette látványtervezővel együtt kapott Oscar-szobrot a legjobb produkciós tervezés kategóriában.

Forrás: ign.com

A Frank Herbert regényciklusa alapján készült film második részét júliusban kezdték forgatni. A felvételek helyszínei között szerepelt Budapest, Abu-Dzabi, Jordánia és Olaszország is. Hogy a helyszínek közül pontosan honnan jelentkezett be a film főszereplője, Timothée Chalamet, azt nem tudni, de egy sivatagi környezetben készült képpel kijelentette, hogy a második rész már a dobozban van ("Dune 2 wrapped"). 

A második részben a szereposztáshoz Florence Pugh, Léa Seydoux, Christopher Walken, Austin Butler és Souheila Yacoub is csatlakozott.

De az eredeti szereplőgárda is visszatér a filmben: köztük Timothée, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgard, Javier Bardem és Stephen McKinley Henderson - számolt be róla a deadline.com.

A kifejezetten lassú, de rendkívül hatásos, a Gyűrűk Ura hangulatára emlékeztető, eposzi hosszúságú film második részének bemutatóját 2023. november 3-ra tűzték ki, szóval azért még várni kell rá egy kicsit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek