Téli mesevilágok filmeken és könyvekben, ahova el is utazhatunk

Vannak filmek és könyvek, melyek részévé váltak már a karácsonyi időszaknak. Szeretjük újranézni őket és újraolvasni. De a legjobbak olyan történetek, melyeknek helyszínei személyesen is felkereshetők. Egy ilyen kis utazásra invitálunk most benneteket, Londontól Los Angelesig.

Bridget Jones naplója (2001)

Nem maradhat ki a sorból. Ebben a filmben minden benne van, ami giccses, furcsa, túlzó és idegesítő a karácsonyi időszakban. A kínos családi összejövetelek, a csúnyapulcsik találkozója, a fehér havazás helyett a latyak az utcán. De valahogy mégis az egyik legszerethetőbb karácsonyi film a karácsonyi filmek nagy listájában.

Forrás: ©Miramax

Már csak azért is, mert megtudhatjuk belőle, milyen eltölteni egy hétvégét a Stoke Parkban, ami egy olyan hatalmas birtok, mely több mint 900 éves múltra tekint vissza,és két James Bond-filmben is helyet kapott. Na, például ezt is felfedezhetjük legközelebbi angliai utunk során.

Josie Silver: Egy decemberi nap

Egy egészen friss könyvről van szó, melynek története a behavazott Londonban játszódik, ahol a történet szerint "a szíveket összerugdossák, megsebzik és összetörik, azok valahogy mégis lüktetnek tovább."

Forrás: 21.szazadkiado.hu

Egy olvasó szerint az Egy decemberi nap  két ember története, akiknél bejött a szerelem első pillantásra, csak éppen az élet közbeszólt. Éppen ezért mindkettejüknek a lehetőségekhez mérten kell megtalálniuk a boldogságot, fiatal felnőttként átvészelni a buktatókat, a karrierépítés és a barátkozás nehézségeit. Miközben London csodaszép, meg néha nem annyira körülöttük.

Holiday (2006)

A Holiday című film az egyik kedvenc karácsonyi filmünk. Az amerikai-angol koprodukcióban egy két hetes lakáscserét követhetünk nyomon, mialatt Iris (Kate Winslet) egy hatalmas, toszkán stílusú villába utazik Brentwoodba, Amanda (Cameron Diaz) pedig egy kedves vidéki házikóba Surreybe.

A házakról érdemes tudni, hogy a pazar brentwoodi otthon valójában egy 1928-ban épült san marinói ház, a festői Shere nevű falucska pedig tényleg létezik. Áll benne a White Horse kocsma és a Tillingbourne folyó hídja is felkereshető, de Iris házikója a falucska szélén nem található meg. Ezt ugyanis csak a forgatás kedvéért építették fel, és a karácsonyi romantikázás után rögtön le is bontották.

Sasha Wagstaff: Christmas at Chamonix ( Karácsony Chamonix-ban)

Két idegen nyelvű könyvvel is készültünk, melyek közül az első a franciaországi Chamonix varázslatos, hegyi városkájába repít minket, ahol a minőségi mérce alsó értéke a luxus. A történet ebben a chalets-kal és apres-ski bárokkal teli városban játszódik. A Mont Blanc lábánál fekvő Chamonix az alpesi hegymászás bölcsője. Itt, a Francia Alpok központjában minden a hegyekről, a túrákról és a hegymászásról szól. És a karácsonyról meg a szerelemről, a könyv szerint.

Kiadó: Canelo Escape

Sarah Morgan: A Wedding in December (Esküvő decemberben)

Ebben az egyelőre még csak angol nyelven megjelent, kellemes kis karácsonyi regényben a behavazott, csillogó, Narnia varázslatos világára hasonlító Aspenbe juthatunk el. Aspent bányászvárosként alapították a coloradói aranyláz idején, nevét a nyárfák gyakorisága miatt kapta. A város évtizedek óta Amerika egyik legszebb és legluxusabb síparadicsoma és a turisztikai központja. A könyvben pedig itt tartanak egy világra szóló esküvőt; már csak olvasni is jó ennyi fényűzésről. És akkor még a síelésről, a hegyek látványáról, a lakosztályokról és kültéri jakuzzikról még nem is beszéltünk.

Drágán add az életed! (1988)

Bár ez a film nem egy tipikusan karácsonyi mozi, de sok filmrajongónak mégis hozzá tartozik a karácsonyi listájához, mivel a történet télen játszódik (hóesés és átizzadt ingek) és egy karácsonyi buli az egyik leglátványosabb része.

film,advent,tél,hóForrás: ©Twentieth Century Fox

Ennek a partinak a helyszíne a 34 emeletes Fox Plaza, ami Los Angeles városában található. A felhőkarcoló egyetlen hibája, hogy azt a jelenetet, amikor John McClane (Bruce Willis) kiugrik az ablakon, nem itt, hanem az épülettől nem messze, egy ötemeletes parkolóban vették fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek