Még soha nem láthattuk így ezt a világhírű olasz műalkotást

Több mint 500 éve változatlan formában áll Michelangelo Dávid-szobra Firenzében, a férfiasság márványikonja, és a világ egyik leghíresebb műalkotása. Ám ahogy Olaszország kilábal a járványból, Dávid teljesen új külsőt kapott.

A turisták mindig megcsodálják a szobrot, de mostantól több részletet is felfedezhetnek rajtaForrás: Controluce via AFP/Renato Esposito

Egy új világítási rendszer ugyanis forradalmasította a híres szobor megjelenését, így először láthatók apró részletek a szobron.

Néhány nappal ezelőtt olyan izmokat vettem észre a testén, amelyeket még soha nem láttam" – mondja Lucia Lazic idegenvezető, aki gyakran látogatja a Galleria dell'Accademia épületben felállított szobrot.

Cecilie Hollberg, az Accademia igazgatója nyilatkozatában kijelentette, hogy a világítás „megváltoztatta a műalkotások vizuális érzékelését". Hozzátette, Dávid márványszobra „fehérebbnek" tűnik, a részletek pedig „jobban láthatóak".

LED-es spotlámpákat helyeztek el egy körben a szobor fölött, lehetővé téve, hogy teljesen beborítsák fénnyel, és a helyiség többi része pedig háttérbe kerüljön. A fény színe napközben észrevehetetlenül változik, a reflektorok pedig változó melegségűek, így a látogatók minden lépésnél új perspektívát kaphatnak a szobor körül – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek