Hatalmas seb tátong egy firenzei múzeum homlokzatán

Egy, az épület homlokzatán lévő hatalmas seb tárja fel szimbolikusan Firenze lezárt múzeumainak belső tereit a látogatók előtt a francia JR nevű művész installációjában, tudtuk meg az Artnet News-tól.

A Palazzo Strozzin tátongó sebscreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=qqDX5bnavbs

A homlokzaton végigfutó gigantikus hasadékon keresztül a város leghíresebb alkotásai tárulnak elénk, mint például Boticelli Tavasz című festménye, és további művészettörténeti remekművek, melyek a járvány miatt el vannak zárva az emberek elől. A La ferita, azaz A seb című installáció valójában egy fotókollázs, amelyet az időszakos kiállítások helyszíneként használt reneszánsz palota, a Palazzo Strozzi homlokzatára festett fel a köztereken kiállított fekete-fehér fotóiról ismert street art művész, JR.

A múzeum igazgatója, Arturo Galansino szerint a szimbolikus seb a kulturális intézmények szenvedéseire utal, amelyek a járvány miatt kénytelenek voltak bezárni vagy más módon korlátozni a gyűjteményeikhez való hozzáférést.

Mindezek a lezárások nagyon világosan megmutatták számunkra, hogy az emberek éhezik a kultúrát. Kiállításokra, múzeumokba, könyvtárakba, színházakba, mozikba akarnak járni, hogy a kultúra az életük alapvető részeként térjen vissza"– mondta Galansino az Artnet Newsnak.

A múzeumigazgató szeretné, ha ez a munka meghívás lenne a művészettel való kapcsolat újrafelfedezésére, és felszólítaná az embereket, hogy cselekedjenek a művészet és a kultúra megmentése érdekében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek