Egy ablak Firenze legújabb látványossága, ahonnan lélegzetelállító a kilátás

Új láványosságként egy ablak nyílik Firenzére az utazás, a természet és a művészet szimbólumaként. Ha felmászunk egy létrán, az ablakból megcsodálhatjuk Firenze legszebb panorámáját, többek között a várost uraló nagyszerű Brunelleschi kupolát is, amely kiemelkedik az városképből.

Kilátás a dómból - illsztrációForrás: Shutterstock.com / RossHelen

Az argentin művész, Leandro Erlich alkotása a Villa San Michelében található, az A Belmond Hotel parkjában (The Belmond Hotel). A pazar szálláshely Fiesole buja dombjai között fészkel, egy ősi, középkori kolostor épületében, melynek homlokzatát Michelangelónak tulajdonították.

A sűrű erdőkkel és csodás kertekkel körülvett szálloda úgy tűnik, egy panorámás ablakra vágyott, amely Firenzére és a Chianti-hegyekre nyílik, ezért került pont ide az érdekes művészeti alkotás. A lebegő ablak.

Ha felmászunk a Villa San Michelében található A Belmond Hotel kertjében felállított ablakhoz, páratlan kilátásban lehet részünkForrás: Villa San Michele/A Belmond Hotel/Facebook

A Firenze ablaka nevű alkotás a szálloda kivételes elhelyezkedése előtt is tiszteleg, és egyedülálló perspektívát kínál az olasz reneszánsz bölcsőjére. A november 7-ig megtekinthető alkotás lépésről lépésre egy igazi ablakhoz vezet, ahonnan a látogatók minden szemszögből megcsodálhatják Firenze lenyűgöző szépségét – írja a siviaggia.it.

Titkos ablak Bolognában is!

Firenze lebegő ablakán kívül találtunk még egy érdekes, vagy inkább csak a beavatottaknak látható kis ablakot Olaszországban. Ezt a kis, falba vágott nyílást Bologna városában találjuk, és ha kinyitjuk akkor a Moline csatornára láthatunk rá.

Az apró ablakot a város egyik legismertebb városrészében, a "Kis Velence" névre hallgató negyedben találjuk, melyet szintén keresztül kasul átfutnak a keskeny csatornák és hidak. A Porta Govese alatt elhaladva, a Canale delle Moline hídnak a fala mentén nyílik a titkos kis ablak. Nem újekletű látványosság, de mindig mindenki rácsodálkozik, ha végre rátalál.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek