Készül az agancsszobráról ismert művész új alkotása

Szőke Gábor Miklós szobrász nevét korábban a 10 tonna agancsból összeállított szarvasfejet formázó kapuja kapcsán halhatta a közönség, melyet a vadászati világkiállításra készített. Legutóbb pedig a Postapalota kertjébe tervezett, égbe szökellő, aranyszínű Csodaszarvas szobra miatt írtak róla az újságok.

Szőke Gábor Miklós: Az erő esszenciájaForrás: Univer/Facebook

Most egy új szobráról érkezett hír, amely az Univer vállalat kecskemét-hetényegyházi telephelyének udvarában áll majd. A szobor apropója, hogy hamarosan megnyitják a vállalat többek között Erős Pistát és Piros Aranyat gyártó, 7,5 milliárd forintos beruházásból elkészült új üzemét. A fejlesztésnek köszönhetően 12 ezer tonnára, vagyis duplájára nő a magyaros ételízesítők gyártókapacitása, amellyel nem csak a hazai piacot, hanem a külföldi keresletet is kiszolgálhatja, írja a turizmus.com.

A markáns kortárs alkotás „Az erő esszenciája" címet viseli, és az Erős Pista-életérzés lényegét kísérli meg szoborba sűríteni. A rozsdamentes acélból készült szobor még az idén végső helyére kerül, a hivatalos felavatására pedig a gyáregység megnyitó ünnepségén kerül majd sor.

Az új üzemmel kapcsolatos kampány része az Erős Pista új, fiatalokhoz szóló, Pistázd meg című reklámfilmje is, amelyben a vállalat rappelve biztat az ételeink csípős paprikával való megfűszerezésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek