Hamarosan indul Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb képzőművészeti vására

Ahogy 2011 óta minden ősszel, úgy idén is megrendezésre kerül a Bálnában Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárát, az Art Market Budapestet a Bálnában.

Október 6. és 9. között a Duna-parti épület négy emeletét rendesen ellepik a négy kontinensről érkező művészeti alkotások: a hatalmas területen több ezer alkotás lesz látható. A kiállítók négy kontinens mintegy 30 országából, többek között Argentínából, Ausztriából, Bosznia-Hercegovinából, Chiléből, Dél-Afrikából, az Egyesült Királyágból, Finnországból, Franciaországból, Japánból, Kolumbiából, Olaszországból, Romániából, Svájcból, Szlovéniából, Ukrajnából és az Egyesült Államokból érkeznek.

Art Market Budapest egy korábbi évbenForrás: Art Market Budapest/Facebook

Ebben az évben Szerbia lesz a díszvendége a rendezvénynek. A MOST.SERBIA című fesztiválon a Bálna Budapest területén tucatnyi szerb galéria és művészeti intézmény mutatkozik be, külső budapesti helyszíneken pedig további kiállításokkal egészül ki a program.

Az Art Market egyik kísérőprogramja, az Art Photo Budapest nemzetközi fotóművészeti vásár is a Bálnában kap helyet. Itt az európai mellett többek között argentin, chilei és dél- afrikai galériák fotóművészeti kínálatával is találkozhatunk.

Süveges Rita alkotása egy korábbi év fotóművészeti vásáránForrás: Art Market Budapest/Facebook

A másik kísérőprogram a kortárs dizájn és képzőművészet kapcsolatára fókuszál. A dizájn vonalat egyebek mellett a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) 360 Design Budapest elnevezésű kiállítása és a világ egyik legismertebb kortárs képzőművésze által tervezett, 99 darabban elkészült BMW 8 X JEFF KOONS gran coupé modellje képviseli, de látható lesz egy BMW i7 elektromos luxuslimuzin is, amely kampányának vizuális világa a legendás brit képzőművész és fotós, Nick Knight nevéhez fűződik, írja az MTI.

A kiállítókról, a jegyárakról és a kísérőprogramokról bővebben itt tájékozódhatsz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek