Párizs ikonjai ihlették a repülőtér új csarnokának dizájnját

Hihetetlenül hangulatos, retró dizájnt kapott a párizsi Charles de Gaulle repülőtér 2G termináljának váróterme a francia Chzon tervezőirodának köszönhetően. A cél az volt, hogy Párizs esztétikáját és történelmét idézzék meg az 1300 négyzetméteres területen, de az extrém kinézetű bútoroknak révén egy kis vintage-ízt is kapott a váró.

A párizsi esztétikát ikonikus párizsi műemlékektől kölcsönözték, így a vároteremben az ívek a Diadalív boltívére hajaznak, a szökőkút pedig a Jardin du Luxembourgban lévő szökőkútra emlékeztet.

A városra utaló referenciák a mai, meghatározó és szinte elhagyhatatlan repülőtéri dizájnnal keverednek. A fémes részletek, a mintás felületek és a dönthető ülések – Osvaldo Borsani olasz építész és bútortervező munkái – egyedi hangulatot kölcsönöznek a térnek.

A sötétkék és zöld kárpitozással ellátott lekerekített ülések és padok a '60-as, '70-es évek dizájnját idézik. Hogy egy kis magán szférát biztosítsanak az utasoknak, a Chzon válaszfalakat is létrehozott, a Les Simonnets művészstúdiótól származó fehér szobrok pedig nem csak dekorációként, de ülő alkalmatosságként is szolgálnak. További fotóért kattints a tervezőiroda oldalára.

Címlapkép forrása: S.Borisov/Shutterstock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek