Novemberben visszatér A korona 5. évada

Nagyon szeretünk filmeken keresztül utazni, más korokba, más országokba, kultúrákba csöppenni. Így korábban készült már egy angol filmes összeállításunk. Éppen ezért adunk hírt örömmel arról is, hogy a II. Erzsébet királynőről és a brit királyi családról szóló, A korona című sorozat 5. évada november 9-én kerül fel a Netflixre. Ezt maga streamingszolgáltató jelentette be szeptember 24-én.

Forrás: YouTube Screenshot / ©Netflix

Amit tudni lehet az 5. évadról, hogy a csodálatos, BAFTA, - és Európai Filmdíjas angol színésznő, Imelda Staunton alakítja II. Erzsébetet. A színésző leghíresebb szerepe a Vera Drake című 2004-es filmben a címszereplő alakítása volt, de a fiatalabb korosztály Dolores Umbridge-ként ismerheti a Harry Potter filmekből.

Ezek mellett filmes és szinkronszínészi szerepeinek száma szinte felsorolhatatlan. Bár A korona rajongói egy ideig kifogásolták a kiválasztását a királynő szerepére, az elválaszthatatlanná vált Dolores Umbridge alakítás miatt, Staunton végül mégis egyé vált ezzel a szereppel is.

A sorzat első két évadában Claire Foy játszotta a trónra lépő, és a királynői szerephez felnövő fiatal hercegnőt. A harmadik és negyedik évadban pedig Olivia Colman alakította az uralkodót. A korona című produkció 22 Emmy-díjat nyert el, köztük a legjobb drámasorozat elismerését, de Foy, valamint Colman, és az ifjú Károly herceget 13 epizódban játszó Josh O'Connor is díjazott lett.

Diana hercegnő szerepét az ötödik és hatodik évadra Elizabeth Debicki vette át Emma Corrintól. Károly herceget pedig Dominic West, ír származású angol színész, zenész, rendező játssza majd, akit többek között a Drót című sorozatból ismerhetünk.

Az ötödik évad a királyi család 1990-es éveit idézi fel, amikor Károly és Diana házassága felbomlott. A walesi hercegné 1997-ben autóbalesetben vesztette életét Párizsban. A drámasorozatot már a kezdetek óta kritizálták néhányan a történelmi pontatlanságai miatt, de A korona alkotója, Peter Morgan kihangsúlyozta, hogy a sorozathoz alapos kutatásokat végeztek és szellemében igaznak érzi a valós történésekhez.

Tiszteletadásként a 6. évad forgatását két alkalommal is, a királynő halálának napján, szeptember 8-án, illetve az uralkodó temetésének napján is felfüggesztették.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek