Mediterrán akció: Nyerj ingyen jegyet a Sagrada Famíliába!

A barcelonai Sagrada Família egy csábító akcióval indítja az őszi szezont! 15 000 ingyenes jegyet kínál fel a szerencsés látogatóknak. A nyertesek négy-négy belépőt kapnak a Sagrada Família 2022-es Nyílt Napjaira, amelyeket szeptember 23-án, 24-én és 25-én tartanak a katalán főváros védőszentjének ünnepségével, a La Mercé-vel egy időben. Ha ezeken a napokon épp Barcelonában járunk, érdemes leadni a jelentkezésünket, melyet szeptember 19-e 10:00 óráig tehetünk meg. Ha nyerünk, nem kevés pénzt spórolhatunk meg, a jegyárak ugyanis 26 eurótól (10 ezer forint) kezdődnek.

A Sagrada Família UNESCO világörökségForrás: robertharding via AFP/ProCip/Procip

Azok, akik feliratkoznak, választhatnak, hogy mely napokon, mely idősávokra szeretnének jegyet nyerni: pénteken és szombaton 16:00 és 18:00, valamint 18:00 és 20:00 óra között van lehetőség megtekinteni a templomot, vasárnap pedig 10:30 és 12:30, vagy 12:30 és 14:30 között.

A Sagrada Família a szecesszió és a katalán modernizmus remekműve, Barcelona legismertebb nevezetessége. Nem csak arról híres, hogy egészen elképesztő látványt nyújt, de között arról is, hogy építésze, Antoni Gaudí olyan összetettre tervezte, hogy szinte végtelen ideig tart a felépülése. Már 1882-ben megkezdődött, de az építkezés még ma is tart.

A Sagrada Família belülről: Elképesztő bonyolultsága miatt már 140 éve épülForrás: CD_Photosaddict / Pixabay

Ezúttal 15 000 embernek lesz lehetősége ingyenesen ellátogatni a Bazilikába, megnézni az evangélisták négy tornya közül kettőt, a Lukács- és Márk-tornyot megkoronázó szobrokat, és egy audiovizuális mű segítségével megismerni, hogyan épülnek ezek a tornyok.

Utoljára egyébként 2021. decemberében írtunk a Sagrada Famíliáról, akkor adták át ugyanis a templom 9. tornyát, tetején egy 5,5 tonnás üveg-acél csillaggal. A templomnak egyébként 18 tornya lesz, és tavaly még 2026-ra ígérték, hogy teljes egészében elkészül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek