Néhány hétre kitárta kapuit az öt éve zárva tartó Iparművészeti Múzeum

A 2017 óta zárva tartó, idén 150 éves Iparművészeti Múzeum csupán néhány hétre ugyan, de öt év után ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Sokan meghatódva, mások kíváncsi várakozással léptek be az Üllői úti főépületbe. Ráadásul egy különleges kiállítás az apropója a nyitásnak – olvasható a múzeum Facebook-oldalán.

Még szépítik a múzeumot, de rövid pár hétig ellátogathatunk egy érdekes kiállításraForrás: Iparművészeti Múzeum/Facebook

A felújítására váró épület ezúttal olyan műtárgyaknak ad otthont, amelyek szintén az újjászületésükre várnak. Az Opus 735 elnevezésű kiállítás az Esterházy-kincstár súlyosan megsérült, részben megsemmisült vagy apró darabokra tört, de a magyar főúri luxust reprezentáló dísztárgyaiból mutat be válogatást. 

Ezek a csorba, törött és megroncsolódott szépségek a háború értelmetlen pusztításának nyomait viselik magukon, és mementóként várják a megújulásukat. Azt, hogy a szakszerű és átgondolt restaurátori, illetve rekonstrukciós beavatkozás révén régi szépségükben újjászületve, egykori egységükben újra bemutathatóvá válhassanak.

Az Opus 735 kiállítás már július 22 óta megtekinthető egészen szeptember 25-igForrás: Iparművészeti Múzeum/Facebook

Ez a kissé rendhagyó bemutató a 735. kiállítás az 1872-ben alapított múzeum regisztrált tárlatainak sorában. A kiállításról, amely szeptember 25-ig látogatható, bővebben ide kattintva olvashattok. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek