Új élményeket kínál látogatóinak a mesés Schönbrunni kastély

Mintha mi lennénk pár órára a Bridgerton című sorozat főszereplői, csak éppen egy másik korban. Ezt az élményt - na jó, egy kicsit korhűbbet, mint a sorozat - kínálja a Schönbrunni kastély új, virtuálisvalóság-túrája. 

Most valóságos időutazát kínál a kastélyForrás: Franz/Pixabay

A VR-túrán Erzsébet (Sissi) és Ferenc József császár esküvőjének vendégeként sétálhatunk végig a kastélyon. De az időutazáson 3 dimenzióban találkozhatunk a Habsburg-ház más uralkodóival, köztük Mária Teréziával is.

A tájékoztatás szerint a virtuális túra forgatókönyvén tíz hónapig dolgoztak az alkotók. A színészek számára több mint 300 különleges jelmez és kiegészítő készült, melyek mindegyike feltűnik a túra során, szinte karnyújtásnyira tőlünk. A 24 perces VR-film 19 nyelven szólal meg.

 A VR-túrán a nyolcéves vagy annál idősebb látogatók vehetnek részt.

A VR-élményt a Filmfinity fejlesztette ki a Schönbrunn Group tudományos részlegével együttműködésben. A látogatóknak, akik VR-szemüveg segítségével léphetnek be a kastély izgalmas világába, a történelem valódi jeleneteit tartalmazó, számítógéppel készített, hiteles és pontos látványvilágot ígérnek a szervezők - írja az MTI.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek