Színes állatszobrok népesítették be egy 9. kerületi parkot

Egy olasz művészcsoport túlméretezett, rikító színű állatszobrai népesítették be a 9. kerületben lévő Millenium Parkot. Az augusztus 20-ig látható ingyenes, szabadtéri kiállítás az 1993 óta létező, a környezetvédelem iránt elkötelezett Cracking Art mozgalomnak köszönhető.

Cracking Art a Millennium ParkbanForrás: Cracking Art/Facebook

A csoport ismérve, hogy kizárólag műanyaggal dolgozik, amivel a természetes és a mesterséges valóság viszonyára reflektál. A színes csiga, macska és madárszobrok, újrahasznosított és tovább hasznosítható anyagból készültek.

A műalkotások célja pedig a művészek szándéka szerint az, hogy beszélgetést kezdeményezzenek az újrahasznosítás fontosságáról és környezeti hatásairól, miközben egy erőteljes művészi nyomot hagynak a közösségekben. 

Cracking Art a Millennium ParkbanForrás: Cracking Art/Facebook

A művészcsoport nevében szereplő cracking, azaz hasadás szó is összefügg a műanyagal, a nyers kőolaj műanyaggá alakításakor fellépő kémiai reakcióra utal. A művészek számára ez azt a pillanatot jelenti, amikor valami természetes mesterségessé válik. A hasadás egyben a mai ember élményeire is utal, aki a természetesség és az egyre mesterségesebbé váló jövő között vergődik, írják a művészek honlapjukon.

A mozgalom kiállításai a világ minden táján szerepeltek már, jelenleg Budapest mellett Rómában, a svédországi Örebroban és a franciaországi Istres-ben is láthatóak szobraik. A Millennium Parkot a Lechner Ödön fasor 7. szám alatt találjuk, a Duna-part felőli oldalon. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek