Ezekre az épületekre keresnek rá a legtöbbet Google-on

Elkészült az a rangsor, amely alapján megtudhatjuk, mely felhőkarcoló, épület és műemlék a legtöbbet kattintott név a Google oldalán világszerte – írja a domusweb.it.

A világ minden tájáról érdeklődnek a legkülönlegesebb épületek iránt - illusztrációForrás:Vadim Tashbaev/Pixabay

Az első helyen, különösebb meglepetés nélkül a világ – legalábbis pillanatnyilag – legmagasabb felhőkarcolóját találjuk: az ikonikus Burdzs Kalifát. Ez jelenleg a legnépszerűbb épület a kereséseket illetően: nem kevesebb, mint 71 országban vezeti a keresési listát szerte a világon, Új-Zélandtól Brazíliáig. A modern tervezés csodájaként a Burdzs Kalifa több rekordot is megdöntött: többek között a legmagasabb szabadon álló építmény lett, de a világ legmagasabb elfoglalt emelete, a világ leghosszabb liftje, valamint a legmagasabb szabadtéri nyilvános kilátója is az övé.

Jelenleg ez a világ legmagasabb, és a Google keresések alapján a legérdekesebb épülete isForrás: Danor Aharon/Pixabay

A második név ahhoz a városi műemlékhez köthető, amiről talán a valaha volt legtöbb másolat készült a világon. Az Eiffel-toronyról beszélünk, ami 29 országban vezeti a keresési listát, köztük az Egyesült Államokban és Ausztráliában is. Furcsa módon a franciáknak nem a kedvenc épülete, akik inkább az ötödik helyen álló Louvre hosszú és összetett építtörténetét kedvelik. Összesen egyébként három párizsi építészeti műremek található a tízes listán, így nem csoda, hogy ez a város a világ minden tájáról érkező turisták kedvenc célpontja. A harmadik párizsi épület a Notre Dame-székesegyház, amelynek építészeti tudnivalói meglepő módon leginkább a japánokat érdeklik.

A Louvre az 5. legkersdettebb épület lett a listánForrás: ian kelsall/pixabay.com

Adósak vagyunk még a világ harmadik legkattintékonyabb épületével, ami pedig az indiai Taj Maḥal. 
Az összesítésben még megemlítik azt is, hogy a listán egyetlen olasz építész neve szerepel, Renzo Pianoé, aki az Egyesült Királyság legkeresettebb épületének köszönhetően kapott helyet a rangsorban, ezt pedig a Londonban található The Shard nevű felhőkarcolójával érte el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek