Így fog kinézni a világ legmagasabban fekvő szállodája és függőleges kertje

Képzeljünk el egy 5,5 kilométeres hosszúságú kerti sövényt, ami két torony csavart homlokzatán terül el, és amelyek közül az egyik torony több mint 300 méter magasan emelkedik az égbe! Iyen kéttornyú „zöldkarcoló" komplexum fogadja majd a Melbourne-be látogatókat 2028-tól – írja a CNN.

Szokatlan látványos dizájnt fog kapni az összenőtt két toronyForrás: STH BNK By Beulah/Facebook

A héten jelentették be, hogy a neves szállodalánc, a Four Seasons Melbourne fogja elfoglalni a különleges épület két tornya közül a rövidebb, nyugati torony legfelső emeleteit. A vendégek a 210 szobás szállodában a 63. emeleten található Sky Lobbyn keresztül jutnak majd be.

Bár a szálloda nem hozta nyilvánosságra, hogy hány emeletet foglalnak majd el, de a közlemény szerint egészségügyi- és wellness szolgáltatások, több rendezvényhelyszín, valamint egy tetőtéri étterem és bár is lesz a szállodában.

Jelenleg a világ legmagasabban lévő szállodája a sanghaji J Hotel, ami a 632 méteres Shanghai Tower legfelső emeleteit foglalja el. A melbourne-i szálloda így a tervek szerint megdöntené ezt a rekordot. De nem csak ezt! Az épület magasabb tornya 365 méterrel tornyosul majd a város fölé, így a 322,5 méteres Q1 tornyot, Ausztrália legmagasabb épületét is „túlnövi". A komplexum kisebb tornya 273 méter magas lesz.

Túl nő minden épületetForrás: STH BNK By Beulah/Facebook

Ami viszont minden mástól meg fogja különböztetni, az a dizájnja. A magát a "világ legmagasabb zöldkarcolójának" tituláló két torony homlokzatán lévő felső emeleteken teraszos kertek, az alsóbb szinteken pedig páfrányok és cserjék lesznek, így alakítva ki a függőleges kerteket.


Címlapkép: STH BNK By Beulah/Facebook

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek