Új rekord: Itt található a világ legmagasabban fekvő étterme

Új "a világ legmagasabban fekvő étterme" elismerést ítélte oda a Guinness World Records februárban, írja a cnn.com. A díjazott a Kína legmagasabb épületében helyet kapó Heavenly Jin étterem lett, amely a dubaji Burdzs Kalifa épületében működő étteremtől vette el a címet.

Shanghaj látképe a 632 méter magas Shanghai Towerrel a kép jobb oldalánForrás: Edward He/Unsplash

A Shanghai Tower 632 méterével a harmadik legmagasabb épület a világon. Felső emeleteit a J Hotel Shanghai Tower nevű szálloda foglalja el, és ebben a hotelben, az épület 120. emeletén kapott helyet az étterem, amely 556,36 méterrel található a föld felett.

Ahogy az a világ legmagasabban fekvő éttermétől elvárható, a Heavenly Jin hihetetlen kilátást nyújt Sanghaj városára. Az étlapon állítólag hagyományos klasszikusok újragondolt változatai szerepelnek, olyan ételek, amelyek az európai, a japán és a kínai konyhai elemeit ötvözik. Ami a dekorációt illeti, a betérő vendégeket egy 30 méter hosszú, olasz mozaiklapokkal kirakott falfestmény fogadja, amely az ókori Selyemút jelenetét ábrázolja. Az étterem 256 vendég befogadására alkalmas, és öt privát teremmel is rendelkezik. A nyitott konyha lehetővé teszi, hogy a vendégek szemtanúi lehessenek a főzési folyamatnak.

A Heavenly Jin a legmagasabb fekvő étterem címét a dubaji At.mosphere-től veszi át a címet. A 441,3 méter magasan fekvő épület a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa 122. emeletén található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek