Újra kanapékoncerteket ad a Bécsi Filharmonikusok zenekara

A koronavírus miatti lezárás következtében a Bécsi Filharmonikusok idén télen sem tud közönség előtt játszani. Ezért ötödik alkalommal viszi el a zenét az emberek otthonába a Bécsi Filharmonikusok zenekara. Wohnzimmer-Konzerte Reloaded címmel két decemberi estén is biztonságos és kényelmes körülmények között élvezhetik az érdeklődők a gyönyörű muzsikát. Az ismertebb művek mellett ritkán hallott darabok is felcsendülnek.

A zenekar a Wiener Konzerthaus nagytermébenForrás: Stefan Oláh

Az első műsorra december 8-án 20:15-ös kezdettel kerül sor. Dirk Kaftan vezénylete alatt zenekari kísérettel Walter Voglmayr és Otmar Gaiswinkler szólisták kápráztatják el a nagyérdeműt. A művészek Michael Haydn kürtre és altharsonára írt koncertjének két altharsonára írt változatának második tételét, valamint Kurt Weill II. szimfóniáját viszik el a közönséghez.

Két nappal később, december 10-én ugyanabban az időpontban következik a második koncert. Ezúttal a horvát Ivan Repušić áll majd a karmesterpultnál. A zenekar Michael Vladar szólistával karöltve – aki egyben a zenekar régóta megbecsült üstdobosa is – ritkán játszott mesterművekből ad ízelítőt. Gioachino Rossini Tell Vilmos operájának nyitánya mellett Johann Carl Christian Fischer hat üstdobra és zenekarra írt C-dúr szimfóniájának első tétele is felcsendül. A koncert Csajkovszkij Capriccio Italien op.45 című művével zárul.

A közönség a zene élvezete mellett a kulisszák mögé is bepillanthat és beszélgetéseket hallgathat meg a zenekar tagjaival.

A kanapékoncerteket a Bécsi Filharmonikusok Facebook-oldalán és honlapján közvetítik, az eddigieket pedig a zenekar YouTube-csatornáján lehet újra megnézni. A zenekar mottója továbbra is változatlan: „Maradjanak otthon, mi eljövünk Önökhöz!"

A Bécsi Filharmonikusok szilveszteri és újévi koncertjére egyébként már minden jegy elkelt. Hogy az előadások élőben, szigorú biztonsági feltételek mellett, vagy ugyancsak online formában lesznek-e megtartva, az az akkor érvényes koronavírus-szabályozásoktól függ majd, tudtuk meg Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek