Így változnak a parkolási szabályok Bécsben

Egész Bécs „Kurzparkzone", azaz rövid távú parkolási zónává változik. A rövid táv azt jelenti, hogy a jegyek legfeljebb két órán keresztül lesznek érvénesek, és félóránként 1,10 euróba kerülnek. Az külső kerületekben is megszűnnek az ingyenes parkolási lehetőségek, tehát feledni kell a „bevált helyek" használatát Donaustadt, Floridsdorf, Liesing és Hietzing kerületekben, és a Simmering eddig ingyenes részein.

Parkolás Bécsben - illusztrációForrás: Simple_Moments/shutterstock.com

Bécs a 2022. márciusában életbe lépő intézkedéseket nagyon komolyan gondolja. A 630 parkolóőr mellé 250 újat vesznek fel a jegyek ellenőrzésére, és az önkormányzat illetékes eljárási osztályán dolgozó 20 alkalmazott mellé még 60-at keresnek - lesz tehát, aki gyorsan kirója a büntetést a tilosban parkolásért.

A városban már fúrják az új közlekedési táblák oszlopainak helyét is: 1 500 új táblát kell márciusig felszerelni a bécsi utcák sarkain. A városban jelenleg 229 000 parkolóhely van, ami nem tűnik soknak, tekintve hogy naponta 200 000 ingázó érkezik dolgozni Bécsbe. A maradék helyeket kell majd megtalálni a jövőben az alkalmi látogatóknak. A helyi lakosokat arra kérik, már most kezdjék el intézni parkolási engedélyük kiadását, és lehetőleg online. Az éves díj 120 euró, de erre még jön helyi és szövetségi adó, melyek összege 50 euró is lehet - olvasható a wien.gv.at és a derstandard.at oldalán.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek