A Magyar Zene Házának japán tervezője is részt vesz a jövőfesztiválon

Holnap és holnapután, szeptember 9-én és 10-én rendezik meg a Millenáris Parkban Európa legnagyobb jövőfesztiválját, a Brain Bar-t, melyhez kapcsolódóan nemrégiben készült egy ötemeletes, Karikó Katalint ábrázoló tűzfalfestmény is. A fesztivál keretében a különböző tudományterületek innovátorai tartanak előadást a fejlesztések és a gondolkodás aktuális irányairól. A rendezvény a lehető legváltozatosabb témákat öleli fel az üzleti vállalkozástól a gyermeknevelésig, a művészettől a technológiáig, a politikától az ételekig.

A Magyar Zene Házának látványterveForrás: ligetbudapest.hu

Az élő részvétel mellett egyes programok online is figyelemmel kísérhetők, mint például a Budapesten épülő Magyar Zene Háza tervezőjének, Fudzsimoto Szou japán sztárépítésznek a csütörtöki panelbeszélgetése, melynek címe: Hogyan tervezhetünk élhető városokat a jövő számára? Az eseményt a Brain Bar YouTube-csatornáján élőben lehet követni csütörtökön 15 órától, a résztvevők Fudzsimoto Szou mellett Lasma Ivaska, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) innovációs igazgatója, Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára, valamint Roman Sysel, a Bolt regionális menedzsere lesznek - közölték az MTI-vel a szervezők.

Fudzsimoto Szou, a kortárs japán építésznemzedék egyik legkiemelkedőbb egyénisége kulisszatitkokat is megoszt majd a beszélgetésében. Az építész a kezdetektől kiemelt figyelemmel kíséri a kivitelezést, amíg tehette, rendszeresen utazott Budapestre, hogy személyesen ellenőrizze a munkafolyamatokat, és tanácsaival segítse a magyar szakembereket. A pandémia miatt ugyan az elmúlt másfél évben nem utazhatott Magyarországra, ám a rendszeres egyeztetések nem maradtak el. A Magyar Zene Háza megnyitójára feltett szándéka Budapestre utazni.

A tervező Hokkaidón született 1971-ben, és a Tokiói Egyetem műszaki karán 1994-ben szerzett építészdiplomát, majd 2000-ben megalapította saját irodáját Sou Fujimoto Architects néven. Jelenleg az Illinois-i Egyetem műszaki karának professzora, Primitive Future című könyve az év legsikeresebb építészeti kötete volt 2008-ban. Jelentősebb középületei Tokióban a Muszasino Művészeti Egyetem Múzeuma és Könyvtára, valamint a japán divat Future Beauty kiállítótere, a londoni Barbicanben.

Fudzsimoto a 2012-es Velencei Építészeti Biennálén az Arany Oroszlán-díjas japán pavilon munkatársa volt, 2011-ben megosztott első díjat nyert az ARCVS iroda mellett a belgrádi Beton Hala Waterfront Centre kulturális központ tervezésére kiírt nemzetközi pályázaton. 2010-ben elnyerte a Rice Design Alliance Prize-t, a Wallpaper magazin Design Díját 2009-ben, valamint és a World Architectural Festival díját magánház kategóriában, 2008-ban. Bővebb információk a fesztiválról az esemény oldalán és Facebook-oldalán találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek