Elkészült a Magyar Zene Házának egyedi tetőszerkezete, melynek felületét közel 100 lyuk töri át

Elkészült a Magyar Zene Háza különleges tetőszerkezete, az épület egyedi, organikus formavilágával Budapest egyik új és turisztikai vonzerejét jelentősen növelő jelképe lesz. A játékos hullámzással vastagodó, majd elvékonyodó tetőzet a városligeti lombkorona-szint alatt marad, így a ház harmonikusan beleolvad a természetbe.

Az egyedi tervezésű tetőszerkeszettel rendelkező épület remélhetőleg sok turistát vonz majdForrás: ligetbudapest.hu

Az elbontott egykori Hungexpo irodaépületeinek helyén épülő, a világ egyik leginnovatívabb építészeként számontartott, japán Sou Fujimoto által tervezett Magyar Zene Háza 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Jövőre tervezik az átadást de a magasból már jól látható a lyukakkal teletűzdelt tetőszerkezetForrás: Liget Budapest/Facebook

A tetőzetben szinte nincs két párhuzamos elem, nincs derékszög, minden egyedi, a felületet közel száz, egyedi tervezésű lyuk töri át, melyeken a ligeti fák átbújnak, de ezekben a résekben helyezték el a ház innovatív megoldásainak egyikét is: innen indulnak az úgynevezett fénykutak, melyek egészen a legalsó szintekig vezetik be a fényt, segítve a belső terek megvilágítását és a különleges atmoszféra megteremtését.

Így kell elképzelni az épület belsejét, ha majd nyitásra készen állForrás: Fusion Studio TIFF File/ligetbudapest.hu

Az irodahelyiségek mellett a felső szinten kapnak helyet a ház oktatási és zenepedagógiai funkciói: tantermek, digitális könyvtár és stúdiók segítik az edukációs munkát. Olyan élményalapú zenei ismeretterjesztő központ jön létre az emeleten, amely iskolai és gyerekcsoportoknak nyújt majd átfogó programkínálatot, és a klasszikus, valamint a könnyű zene terén egyaránt megkerülhetetlen lesz az alapfokú zenei oktatásban – olvasható a Liget Budapest Facebook oldalán. További információkat a Liget Budapest weboldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek