Elkészült az ötemeletes falfestmény, mely Karikó Katalint ábrázolja

Hétfő délután felkerültek az utolsó ecsetvonások és A jövőt magyarok írják szlogen is arra az óriási, ötemeletes tűzfalfestményre, amellyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós, Karikó Katalin előtt. A kész mű tehát már megtekinthető a Krisztina körút 30. alatt, Budapesten - adja hírül a zaol.hu.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Karikó Katalin örömmel fogadta a gesztust. A tudós saját Twitter-csatornáján azt írta, nagy meglepetésként érte az alkotás. A 220 négyzetméteres festményt a Brain Bar felkérésére a Színes Város Csoport készítette mindössze 11 nap leforgása alatt. A munkálatokhoz összesen 197 liter festéket használtak fel.

"Közterületen dolgozni azért is izgalmas, mert sokan azonnal elmondják a véleményüket a készülő munkáról. Itt külön meglepő volt, hogy ahogy töltöttük ki színekkel a rajzot, szinte mindenki tudta, kiről szól" – mondta el Flór Péter, a készítők vezetője.

A hírre a reuters.com is felfigyelt, mint írják, 12 napnyi munka után szombat délután a festő az utolsó simításokat is elvégezte a portré száján, hétfőre pedig a szlogen is felkerült: "A jövőt magyarok írják".

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Karikó Katalin egy igazi magyar példakép, aki nemcsak a vakcina kifejlesztésében mutat példát, hanem azzal is, hogy bizonyítja a fiatal generációnak, hogy magyarként nagyon pozitív hatást lehet gyakorolni a világra" - idézik Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Brain Bar alapítóját, a falfestmény ötletgazdáját.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek