A Magyar Zene Háza a természettel harmóniában épül meg

A Liget projekt egyik eleme, a Magyar Zene Háza 2021 végén fog megnyílni. A terveken dolgozó japán Sou Fujimoto izgalmas kihívásnak nevezte a feladatot.

A Magyar Zene Házának egyik látványterveForrás: Liget Budapest./Facebook

A világhírű tervező, akit a leginnovatívabb építésznek is megválasztottak így fogalmazott: „Izgalmas feladat, hogy az egyik legszebb európai város, Budapest formálódó új arculatának meghatározó eleme, sőt talán egyik ikonikus épülete lehet majd a Magyar Zene Háza", majd hozzátette: "Világszerte alkotok, de jelenlegi munkáim közül a Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza az egyik legnagyobb kihívás, mert a természettel harmóniában építhetek."

A tervezés során Fujimoto természetből és a zenéből is ihletet merített. Az új zenei ismeretterjesztő központ három feladatot fog ellátni egyszerre: kiállításokat, koncerteket és oktatási programokat is szerveznek majd itt, írja a Turizmus.com.

A koncertterem, az előadóterem és a szabadtéri színpad a park szintjén kapnak helyet, a kiállítóretek a föld alatt, míg az oktatási helyiségek a lombkora szintjén lesznek. A két év múlva megnyíló épület a természetes és az épített környezet közötti egyensúlyt is szeretné hangsúlyozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek