Katalin hercegné imád fotózni, képeiből kiállítás nyílt Londonban

Köztudott, hogy Katalin hercegné szenvedélyesen szeret fotózni, és családjáról is számtalan saját képet közölt már a médiában, legutóbb éppen a kis Sarolta hercegnőröl készített egy bájos fotót. Ezúttal azonban sokkal komolyabb alkotásait tekintheti meg a nagyközönség: 2020-ban két holokauszt-túlélőről és családjaikról készített portréképeket. Ezeket a képeit most már a nyilvánosság is megtekintheti a Londoni Birodalmi Háborús Múzeum új kiállításán. Katalin egyébként a Királyi Fotográfiai Társaság védnöke is egyben.

Katalin nagyon fotogén de jól érzi magát a kamera másik oldalán isForrás: AFP/Chris Jackson

A „Generációk: Holokauszt-túlélők portréi" augusztus 6-án nyílt meg a múzeumban, amely több mint 50 kortárs portrét tartalmaz a holokauszt túlélőiről és családjaikról. A cambridge-i hercegnő fotói Steven Frank és Yvonne Bernstein portréit tartalmazzák, mindketten a holokauszt túlélői, valamint unokáikról is készültek felvételek.

„A holokauszt borzasztó kegyetlenségei, amelyeket a legelképzelhetetlenebb gonoszság szült, örökké nyomni fogja a szívünket" – fogalmazott Katalin. "Mégis oly gyakran a legelképzelhetetlenebb csapásokon keresztül születnek a legfigyelemreméltóbb emberek. Annak ellenére, hogy az életük elején hihetetlen traumák érték őket, Yvonne Bernstein és Steven Frank a két leg életigenlőbb ember, akikkel megtiszteltetés volt a találkozás" – tette hozzá.

A kiállítást eredetileg 2020-ban, Auschwitz-Birkenau felszabadításának 75. évfordulója alkalmából mutatták volna be. A múzeum szerint: „Egyéni és családi portrék sorozatán keresztül a fényképek olyan túlélők csoportját mutatják be, akik az elképzelhetetlen veszteséggel és traumával jellemezhető kezdetek után az Egyesült Királyságot választották otthonuknak. Ezek a portrék lehetőséget kínálnak arra, hogy emlékezzenek és megoszthassák történeteiket, tartalmas életük ünnepét, és azt a különleges örökséget, amelyet gyermekeik és unokáik a jövőben is hordozni fognak."
A Cambridge-i hercegné fotóival együtt a múzeum látogatói Frederic Aranda, Sian Bonnell, Jillian Edelstein, Arthur Edwards, Anna Fox, Joy Gregory, Jane Hilton, Tom Hunter, Karen Knorr, Carolyn Mendelsohn, Simon Roberts, Michelle Sank és Hannah Starkey fotóművészek képeit is megtekinthetik. A kiállítás a múzeumlátogatással együtt ingyenes, és 2022. január 7-ig tekinthető meg. (Címlapkép: AFP/Oli Scarff)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek