Katalin hercegné vallomása: kimerítő szülőnek lenni a lezárások alatt

 A cambridge-i hercegné bevallotta, hogy a lezárások idején a szülői feladatok és az otthoni iskolai kihívások kimerítették. Egy szülők csoportjával folytatott videóhívás során Katalin azzal is viccelődött, hogy három gyermeke rémülten fogadta, amikor ő vágta le a hajukat. Arra a kérésre, hogy értékelje a matematikai képességeit, a hercegné mínusz ötöst adott magának.

 A beszélgetés három szülő társaságában zajlott – akiknek a gyermekei az északnyugat-londoni Kingsbury-i Roe Green Junior iskolába járnak – illetve Melissa Loosemore igazgatónővel, aki a beszélgetést moderálta. Loosemore igazgatónő felkérte a csoportot, hogy mindegyikük egy szóval jellemezze a szülői tevékenységet a világjárvány idején. A hercegné a "kimerítő" szót választotta, míg a többi szülő a mozgalmas, a türelem és a kihívás szavakat említette.

A lezárások alatt Katalin, mint sok más szülő, a tanári feladatokat is kénytelen magára vállalniForrás: AFP/Aaron Chown

Katalin azzal indokolta választását, hogy bár elismeri, szülőként a szülői lét a mindennapok része, a lezárások során további szerepeket is magukra kellett vállalniuk, ahogyan másoknak is.

Fodrász is lettem a lezárások alatt, a gyermekeim legnagyobb rémületére."

Katalin szerint tanárokká kellett válniuk, és ő úgy érzi, hogy nagyon sokféle dolgora kell figyelnie, Bár igyekszik mindent a lehető legjobban csinálni, a nap végén kimerültnek érzi magát. Az egyik szülő, a négygyermekes Nicole Seidemann egyetértett a hercegné megjegyzéseivel, mondván, hogy "jelenleg teljes munkaidős tanár, és sok minden mással is küzd." Egy másik gyakorlatban a szülőket arra kérte az igazgatónő, hogy nevezzék meg, kinek a segítéségére számíthattak a világjárvány idején. Katalin a férjét, Vilmost választotta – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek