Már képzőművészeti alkotásokat is láthatunk a Fővárosi Nagycirkuszban

A Fővárosi Nagycirkuszban július 9. óta látható a Circus Flow kortárs képzőművészeti kiállítás díjnyertes alkotóinak tárlata. Az emeleti kamarakiállítás a cirkuszi előadások kezdete előtt egy órával, az előadások alatt és az előadások végét követő egy órában ingyenesen megtekinthető – olvasható a Fővárosi Nagycirkusz Facebook-oldalán.

Közel 300 festő, szobrász, képző- és iparművész majdnem 500 művel jelentkezett a pályázati felhívásra, melynek témája a cirkusz volt. Mi mozgatja meg ennyire a fantáziát abból a témából, ami nem mese, de varázslat, nem élet, de annak talán mégis a tükörképe? 

Petr Hajdyla festőművész (Csehország) “Oda és vissza” című festménye a Circus Flow kortárs művészeti kiállításonForrás: Szabó József/Fővárosi Nagycirkusz/

A jelen kiállítás ábrázolásai között túlnyomó részt a manézs és a bohóc figurája jelenik meg, az a figura, amely ikonográfiailag a legszélsőségesebb változásokon mehet át. Nagyon érdekes mennyiségileg az akrobaták ábrázolása is. Ma már mindenkit lenyűgöz ez a hihetetlen mozgásművészet, a test és izmok végletekig fejlesztése – olvasható a Fővárosi Nagycirkusz weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek