Megújult a Dráva folyót és környezetének élővilágát bemutató kiállítás

Átadták a Barcs-Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont megújult természetismereti kiállítását. A központ egyik fontos attrakciója a Dráva folyót és környezetének élővilágát átfogóan ismertető, 2008-ban megnyílt kiállítás. Az átadás óta eltelt több mint egy évtized alatt lezajlott technikai fejlődés és ezzel szoros összefüggésben a nagyközönség igényeinek megváltozása szükségessé tette a kiállítás felfrissítését, modernizálását. 

Modern és egyben játékos eszközöket kapott a bemutatóközpontForrás: Dráva Kapu Bemutatóközpont/facebook

Új, érintőképernyős eszközök mutatják be a térség legjellemzőbb kétéltű-, madár- és emlősfajait; az egyes fajok leírása és fényképe mellett azok hangjait is meg lehet hallgatni. A gyerekek interaktív érintőképernyős eszközök segítségével bővíthetik ismereteiket játékos formában, memóriajáték, képkirakó és állatnyom-felismerő segítségével. Új installációk segítik a Dráva mentén több helyen megtalálható rétek és mocsarak élővilágának megismerését. Teljes megújuláson estek át a folyó környezetét bemutató élőhely-modellek, a folyóban élő halakat bemutató tablók, valamint a padlón elhelyezett légifotó alapú térkép – írta sajtóközleményében a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

Mindemellett a kiállításon megtalálható állat-preparátumok közül 28 darab tisztítása és konzerválása is megtörtént, valamint 31 új preparátumot is kihelyeztek. A projektről bővebb információt ide kattintva kaphatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek