Megújult a Dráva folyót és környezetének élővilágát bemutató kiállítás

  Átadták a Barcs-Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont megújult természetismereti kiállítását. A központ egyik fontos attrakciója a Dráva folyót és környezetének élővilágát átfogóan ismertető, 2008-ban megnyílt kiállítás. Az átadás óta eltelt több mint egy évtized alatt lezajlott technikai fejlődés és ezzel szoros összefüggésben a nagyközönség igényeinek megváltozása szükségessé tette a kiállítás felfrissítését, modernizálását. 

  Modern és egyben játékos eszközöket kapott a bemutatóközpontForrás: Dráva Kapu Bemutatóközpont/facebook

  Új, érintőképernyős eszközök mutatják be a térség legjellemzőbb kétéltű-, madár- és emlősfajait; az egyes fajok leírása és fényképe mellett azok hangjait is meg lehet hallgatni. A gyerekek interaktív érintőképernyős eszközök segítségével bővíthetik ismereteiket játékos formában, memóriajáték, képkirakó és állatnyom-felismerő segítségével. Új installációk segítik a Dráva mentén több helyen megtalálható rétek és mocsarak élővilágának megismerését. Teljes megújuláson estek át a folyó környezetét bemutató élőhely-modellek, a folyóban élő halakat bemutató tablók, valamint a padlón elhelyezett légifotó alapú térkép – írta sajtóközleményében a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

  Mindemellett a kiállításon megtalálható állat-preparátumok közül 28 darab tisztítása és konzerválása is megtörtént, valamint 31 új preparátumot is kihelyeztek. A projektről bővebb információt ide kattintva kaphatnak. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek