Megnyílt Európa első cirkuszi faluja a Balatonnál, ahol akár meg is szállhatnak

A Richter Flórián Cirkusz neve nem ismeretlen a nyaralóvendégek körében, hiszen 9 éve minden nyáron felépítik hatalmas sátrukat Zamárdiban, de most valami egészen új dologgal rukkoltak elő. Létrehoztak egy cirkuszi falut, a Cirkusz Park & Resortot, ahol bárki eltölthet egy-két éjszakát, és közben betekinthet a cirkuszi élet kulisszatitkaiba. Közelről megszemlélhetik a lovakat, a tevéket, a zebrákat, és megcsodálhatják a 45 éves indiai elefánt fürdetését, amiről még kisfilm is készült.

2020 nyarán óriási érdeklődés övezte a szadai Safari Parkot, ahol a látogatók saját autóikból nézhették meg a cirkusz állatait. Szadán sajnos nem folytatódhatott ez a projekt, így Richter Flórián más helyszínt keresett. Így esett a választás Zamárdira, ahol az új projekt ötlete ugyanúgy mint Szadán, magában foglalta az állatok és a látogatók közvetlen, szinte érintésközeli kapcsolatát – amelyet a közönséghez szokott állatok nagyon is igényelnek, a finom falatokkal együtt.

Minden finom falatnak örül a cirkusz legtermetesebb tagjaForrás: richterfloriancirkusz.hu

A bejáraton belépő vendégek egy kis tavon átívelő fahídon sétálhatnak át, majd a hídon túl feltárul a mesevilág. Balra a Richter Flórián Cirkusz világa, jobbra pedig parasztházak találhatók. A Bohém Birtok parasztházai azoknak nyújtanak szálláslehetőséget, akik messziről érkeznek, vagy akár a közelből, de mindenképpen szeretnék megtapasztalni azt az utazócirkuszos világot, ahol a szállás ajtaján kilépve szinte azonnal az állatok között lehetnek.

Forrás: richterfloriancirkusz.hu

A kifutókban az állatok várják a látogatókat, majd a pirosra festett kamionok után ott magasodik két kupolás cirkuszi sátor is. A gyerekek számára egy mini vidámparkot is megálmodtak körhintával, ugrálóvárral, és egy igazán cirkuszi étlapot is összeállítottak Magyarország egyetlen cirkuszi éttermében.

A látogatók rácsodálkozhatnak a porondról ismert cirkuszi eszközökre, a hintóra, kiállítják azt a fantasztikusan elegáns fellépőruhát is, amit Richter Flórián viselt, amikor Monte Carlóban a Cirkuszfesztiválon megnyerte a cirkuszművészet Oscar-ját, az Arany Bohóc díjat. A porondon pedig bárki kipróbálhatja, milyen érzés lehet közönség előtt állni – olvasható a társulat weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek