Végtelenig variálható luxuskabint állítottak fel egy toszkán szőlősbirtok mellett

Szállítható és kézzel alakítható luxuskabint állítottak fel a toszkán Valdorciában egy, a városoktól távol eső szőlőskert mellett. A vitorláshajók ihlette henger alakú Casa Ojalá kötelek, fogantyúk és tárcsák segítségével mozgatható és alakítható a vendégek igényei szerint, tudtuk meg a Deesignboomtól. 

A mindössze 27 négyzetméternyi területű apartmanban két hálószoba kapott helyet, valamint egy fürdőszoba, tetőtéri terasz és lakóterület, amelyek egymásba nyithatók. A hálószobából könnyen nappali alakítható ki, a nappali a fürdőszoba meghosszabbítása is lehet, és az egész épületet szabadtéri terasszá lehet formálni. Mindezt egy mechanikus rendszer teszi lehetővé, amely szövetből és fából készült, kézzel vezérelhető csúszó falakból, padló- és mennyezetpanelekből áll. A mozgatható elemeknek köszönhetően nagyjából 1000 féle otthont varázsolhatunk a kabinból.

A Casa Olajá tervét először a 2019-es milánói design héten mutatták be. A tervező most egy toszkánai luxushotellel, a Rosewood Castiglion del Bosco-val együttműködve állította fel az első apartmant egy szőlőskert mellett, ahol a Brunello di Montalcino nevű vörösbort készítik. A vendégek ezen a helyen zavartalanul pihenhetnek és élvezhetik az akadálytalan kilátást a toszkán dombokra és ciprusfákra.

Giuseppe Paris/wikipediaForrás: Copyright Giuseppe Paris/Giuseppe Paris
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek