Szív alakú tó rejlik a japán Hokkaido szigetének erdeiben

Ha egy természeti képződménynek pont szív alakja van, akkor szinte borítékolható, hogy népszerű turisztikai cépont válik belőle. Már korábban írtunk a dubaji Love Lake nevű mesterséges tóról, amely a sivatag közepén található. Most egy ennél még különlegesebb tóra bukkantunk a My Modern Met magaziban. A japán Hokkaido szigetén lévő Toyoni-tó is szív alakú, de ez nem az embernek, hanem a természetnek köszönhetően.

Az édesvizű tavat buja erdők veszik körbe, ami miatt már önmagában lenyűgöző látvány, de mégis szokatlan formája miatt lett népszerű a látogatók körében. Fentről nézve fényes kék szív látszik, amelyet az évszaktól függően gazdag zöld vagy vörös-narancssárga növényzet vesz körül. A kis tó egyik napról a másikra vált szenzációvá, miután egy népszerű japán televíziós reklám megjelent. Amikor a nézők megtudták, hogy a szív alakú tó valóságos és nem a kreatív fotózás eredménye, tömegesen kezdtek seregleni hozzá.

Toyoni-tó, Hokkaido, Japánpanoramio.com/photo/66121000/wikipedia

A korábban Kamuito vagy A mocsár, ahol Isten él néven ismert tó ideális helyszín a légifotósoknak, egy drónt az égbe reptetve könnyű lencsevégre kapni. A turistáknak helikopteres túrákat is szerveznek, hogy fentről is megcsodálhassák a különleges képződményt. A légi megtekintés ugyanakkor más okból is hasznos, a tavat körülvevő természetvédelmi területen ugyanis különféle vadállatok élnek. A barna medvék nagy populációja honos itt, amelyekkel nem árt vigyázniuk az erre túrázóknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek