Hét helyen is kiállították a turizmusban és vendéglátásban dolgozók legjobb fotóit

Egy korábbi hírünkben beszámoltunk arról, hogy hagyományteremtő céllal elindult az országos, Tourism is our passion elnevezésű fotópályázat a turizmus-vendéglátás területén, ami idén egyben emléket is állít a pandémia által legsúlyosabban érintett szakma rendkívüli időszakának. A  fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29-én kedden egy időben hét helyszínen nyílt meg a tárlat.

A Four Points by Sheraton Kecskemét hotel konyhájának pillanatképe kifejezetten a Tourism Is Our Passion pályázatra készültForrás: Kecskés Anita/Tourism Is Our Passion

Velle-Varga Orsolya, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatóhelyettese és a tárlat kurátora szerint kifejezetten erős volt a fotópályázatra beküldött képek mezőnye. Minden kép egyedi és megismételhetetlen jeleneteket mutat meg az elmúlt időszakból, vagy olyan mögöttes tartalommal bírnak témájukban, melyek túlmutatnak a dokumentarista fényképezés határain. „Biztos vagyok abban, hogy végigsétálva a kiállított fényképek között legalább egy olyan kép fog akadni mindenki számára, ami előhívja azt a bizonyos cinkos, keserédes mosolyt, ami mögött valami megfoghatatlan, de nagyon ismerős érzés lakozik" – mondta.

A kiállításnak a budapesti Gellért Fürdő; a Thermal Hotel Visegrád, a Hotel Eger&Park, a debreceni Hotel Lycium, a szegedi Hunguest Hotel Forrás, a pécsi Palatinus Grand Hotel, és a Hotel Sopron ad otthont. Ezeken a helyszíneken augusztus 10-ig látható a tárlat, ezután a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban él tovább – olvasható a pályázatot szervezők weboldalán.

A párhuzamos kiállítások végeztével a pályaműveket árverésre bocsájtják, a befolyt összeget a nevezők szavazatai alapján a Bátor Tábor Alapítványnak ajánlották fel. A fotópályázat díjazott képei ide kattintva érhetőek el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek