Ezek a mobillal készült fotók mind rólunk árulkodnak

Telefonnal készült fényképekből rendez online kiállítást a szentendrei MANK Galéria honlapján, Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészet címmel, írja az intézmény a honlapján.

Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészetMANK (https://alkotomuveszet.hu/online-fotomuveszeti-kiallitast-nyit-a-mank/)

Az eszköz, a mobiltelefon mindannyiunk zsebében ott lapul, szinte mindenki készít képeket is vele, hisz mindig velünk van, mondta el a kiállításról Hupján Attila kurátor, a MAOE Fotóművészeti Tagozatának elnöke.

"A közösségi oldalakon megjelenő képek egyre nagyobb arányban készülnek mobiltelefonokkal. Mégis mi az, amit egy ilyen tárlaton meg tudunk mutatni a világnak? Leginkább önmagunkat, a saját gondolatainkat a szürreális és absztrakt világról. Minden alkotás egyfajta tükör, tükre megalkotója téma iránti megközelítésének."

A kiállításon huszonhét alkotó, negyvenkét képe lesz látható, a megnyitó ma 18 órakor élőben követhető a MANK Facebook-oldalán.

A kiállító művészek: A. Fehér Vera, Aknay Tibor, Berényi Gyula, Budavári Csaba, Chochol Károly, Cserkuti György, Csordás Gábor, Deim Balázs, Dobóczky Zsolt, Dozvald János, Fekete Zoltán, Gábor Béla, Gál András, Hegyi Zsolt, Hupján Attila, Kerekes Zsuzsa, Láng-Miticzky András, Mike Tamás, Murvai Ervin, Pfliegel Bálint, Soltész Boglárka, Seres Géza, Siklós Péter, Sziráczki György, Tobischka Gabriella, Vajda János, Zsila Sándor

A telefonnal készült fényképeket felvonultató tárlat a MANK májusi online kampányába illeszkedik, ebben a hónapban ugyanis a fotóművészet kerül a középpontba. Számos online művészeti ismeretterjesztő cikk, interjú és podcast mellett a legújabb fotóművészeti munkákkal is megismerkedhet így a közönség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek