Soha nem látott élőlényekről készít felvételeket a tengerbiológus fotós

A tengerbiológus és fotós Jeff Milisent az ismeretlen vonzza. Otthonától, Hawaii-tól kezdve Pápua Új-Guineáig nem hagy víz alatti területeket felfedezetlenül. Mikroszkopikus planktonok és más tengeri élőlények fotózására specializálódott, mégpedig éjszaka, lámpa mellett, tudtuk meg a My Modern Mettől.

A víz alatti fények magukhoz vonzzák az élőlényeket, amelyeket így természetes környezetükben tud lencsevégre kapni a fotós. Más fotósokkal ellentétben, akik arra törekszenek, hogy jól ismert tengeri élőlényekről készítsenek minél jobb felvételeket, Milisen tengerbiológusként inkább az eddig felfedezetlen lényekre utazik.

"Kedvenc felvételeim olyan állatokat és viselkedéseket ábrázolnak, amelyekkel mások még nem foglalkoztak, és én sem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire hihetetlen dolgokat láthatok majd. Felejthetetlen az érzés, amikor egy különleges állatot fotózol, mert az izgalom nem ér véget a kattintással vagy a fotók utómunkálataival. Az csak a kezdet" – fogalmazott Milisen.

Példaként említi a Lophiodes fimbriatust, amelyet akkor látott először, amikor lefotózta. Mivel Milisen kutató is, nemcsak fotós, ezért végiglapozta a lepényhalakról szóló szakirodalmat. Amikor ez nem vezetett eredményre, felkereste a Smithsonian kutatóját Dave Johnsont, aki a terület szakértője. De mivel ő sem tudta beazonosítani az élőlényt, továbbküldte a felvételt a lepényhalakat kutató csoportnak. Végül egy Ted Pietsch nevű kutató állapította meg, hogy egy olyan fajról van szó, amelyet eddig mindössze három-négy alkalommal láttak, Hawaiin pedig ez volt az első.

PublicDomainPictures / 17903 images/pixabay

A művész elmondása szerint többször is volt már része hasonló felfedezésben. Az elmúlt négy hétben például három tintahalfajt talált, amelyet még soha nem látott korábban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek